Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

2 DB 16KW-OS CHOFU HŐSZIVATTYÚ

2 db 16  kW-os Chofu hőszivattyú a megoldás

Amikor a mérete miatt a ház 25 kW feletti fűtési teljesítményt igényel, akkor vagy az ON/OFF rendszerű Meeting MD100D (36 kW) hőszivattyú, vagy a japán csúcs inverteres hőszivattyúk közül 2 db Chofu 16 kW-os kerülhet beépítésre. (A Meeting hőszivattyú már nem is jöhet szóba, hiszen az ON/OFF rendszerű hőszivattyúk nem kaphatnak hőszivattyús tarifát!)
A XXII. kerületi ház tulajdonosai az utóbbi mellett döntöttek. A választást megkönnyítette, hogy a Chofu rendkívül csendes, teljesítménye meggyőző, és a vezérelhetősége sokrétű. Erre szükség is van, ugyanis további „zöld” energiát használó és termelő berendezések kerültek a tetőre. A napkollektorok a háztartási melegviz (HMV) készitésére, és a medence fűtésére segítenek rá, a rövidesen beépítésre kerülő napelemek az energiaszükséglet egy jelentős részét biztosítják. 

2 db 16 kW-os Chofu hőszivattyú

Az eredeti gázkazán fűtést teljesen megszüntette a ház tulajdonosa, és a 100%-ban japán CHOFU inverteres hőszivattyút választotta.
Mindjárt 2 db 16 kW-os Chofu hőszivattyú került beépítésre, ami fűti – hűti mostantól a közel 360 m2-es, belső úszómedencés lakást. (A melegvíz ellátást szintén a Chofu-ra bízták, 3 járatú motoros váltószelep biztosítja, hogy megfelelő irányba menjen a melegvíz.)

Hőleadó felületek:
padlófűtés, mennyezet fűtés-hűtés, padlókonnektorok, valamint nagyon csendes fan coilok.

16KW-os Chofu hőszivattyú FixTrend hidraulikus váltó

FixTrend 4 körös hidrováltó, szerelés közbeni állapotban…

A FixTrend Tech Smart acél fűtőköri osztó-gyűjtő és hidraulikus váltó beszerelésével hidraulikailag szétválasztható a hőszivattyúk keringető szivattyúja és a fűtési körök keringető szivattyúi. Beépítésével a Chofu hőszivattyúk  jobb hatásfokkal és energiatakarékosabban üzemeltethetőek.

Végül egy fotó, ami „alulnézetben” mutatja meg a – hóhatár miatt állványra emelt – hőszivattyúkat. Innen nem sokan látták még

2 db 16KW-os Chofu hőszivattyú

2 db 16  kW-os Chofu hőszivattyú működési történet

Egy érdekes – nem kitalált – történet az üzemeltetés első pár hónapjából:

Az eset a XXII. kerületben történt…
A beüzemelt és tökéletesen működő Chofu hőszivattyúk, a Geo tarifa bekötése után, elkezdtek furcsa hibákat produkálni.
A tulajdonos természetesen kereste, majd később követelte a megoldást, de rendkívül sok-sok – a helyszínen vizsgálódással eltöltött idő után is csak vakartuk a fejünket…

A probléma a következő volt:
alkalmanként, teljesen random módon a Geo tarifás áram „visszakapcsolása” után a hőszivattyúk E1 hibakódot jeleztek. Kezelői kézikönyv szerint ez a 3 fázisú gépek esetén az jelenti, hogy a fázis sorrend felcserélődött (így természetesen nem indult a kompresszor, nagyon helyesen!).
Hozzá kell tenni, hogy ez a hibajelenség csak nagy kánikulában jelentkezett!

1. A tulajdonos megesküdött, hogy nem csereberélte a gépek bekötésének sorrendjét.

2, A japán gyártó természetesen leszögezte, hogy a hőszivattyú nem tudja a fázis sorrendet felcserélni.

Hmmmm…. akkor hogyan tovább? Cseréljük ki a gépeket? 

A szerencse  ekkor mellénk szegődött, egy – az áramszolgáltatótól – akkoriban kirúgott dolgozó személyében.
Elmondta, hogy nagy melegben, amikor rengeteg egyfázisú klíma beindul, és megnő egy fázison a fogyasztás, az áramszolgáltató meg tudja fordítani a fázis sorrendeket. Ez az 1 fázisú gépeket nem zavarja, de pl. a 3 fázisú Chofu hőszivattyút igen.

Az áramszolgáltatónál a panaszt bejelentették, a tagadás természetesen „élből jött”. De csodák csodájára a hiba soha többé nem fordult elő.

Érdekesség, hogy ezt az utat bejártuk Budajenőn is, a megoldás itt is az áramszolgáltatónál történt panasz bejelentése után szűnt meg!

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.

Rövid információ arról, hogy miért a Chofu a jó választás:

Chofu hőszivattyú 16kW-3 fázis

Chofu háromfázisú hőszivattyú Chofu AEYC-1642XU3 16kW.

A hőszivattyús fűtési és melegvíz előkészítő rendszer rendkívül gazdaságos és biztonságos rendszer. A Chofu szivattyú az üzemidő 95%-ában részterheléses, azaz a normál fogyasztáshoz képest csökkentett fogyasztású. A hőszivattyú maximális villamosenergia-fogyasztása csak akkor szükséges, ha a külső hőmérséklet nagyon alacsony. Ezek a nulla alatti hőmérsékletek nem gyakoriak és nem tartanak sokáig. Csak néhány nap van az egész téli időszakban, pontosabban a hideg évszakban. +2°C külső hőmérsékleten a Chofu hőszivattyú fogyasztása közel a fele a normál fogyasztásnak.

A -15°C külső hőmérsékleten elfogyasztott szükséges elektromos energia – a specifikációban megadott 3,9 kW – 100%. A Chofu 16kW-3 fázisú hőszivattyú megbízható és stabil működésű termék. Puffer nélkül közvetlenül a padlófűtéshez vagy radiátorokhoz csatlakoztatható.

Scroll to Top