CHOFU AEYC-1639U 380V levegő-víz hőszivattyú

A Chofu hőszivattyúk működési módja: fűtés, hűtés és HMV készítés

A 16 kW-os levegő-víz hőszivattyú, talán a legjobb ár érték arányú hőszivattyú  (minőség / ár) jelenleg Magyarországon. Ez a 16kW-os hőszivattyú fedezi a lakás termikus igényeinek fűtés-hűtés és a meleg víz készítését, amelynek területe maximum 200m² alapterületű, belmagassága 2,7-2,9 m. A fűtésrendszer legmegfelelőbb típusa a padlófűtés. A hőszivattyúk méretezéséhez helyes és professzionális számítás a helyiségek térfogata alapján történik. Ezt a korrekciót a hőszivattyúk speciális méretező programjával végezzük. Ezen kívül meg kell határozni a hőszivattyú helyét, ez egy nagyon fontos tényező. A CHOFU levegő-víz DC Inverter hőszivattyú méretezését örömmel segíti szakembergárdánk.

A Panasonic recirkulációs szivattyú és a hőszivattyú automatizálás a hőszivattyú árában szerepel! Amint a lenti telepítési tervben látható, 300/100 literes puffert használunk a használati melegvízhez és a fűtéshez / hűtéshez. Ezt a speciális puffert a Thermic Energy gyártja Németországban. Az ilyen típusú puffer segítségével helyet takaríthatunk meg a kazánházban. A hőszivattyú - ha megfelelően tervezték - alkalmas rá, hogy teljes fűtési követelményeket kielégítse anélkül, hogy másik kiegészítő hőforrást, ( szilárd tüzelőanyaggal központi fűtés, gáz, olaj, stb) használjunk.
A Chofu hőszivattyú ajánlott az új épületek jó szigetelésénél, ha a fűtési rendszer kiépítése padló vagy fal fűtés, ahol a fűtési előremenő hőmérséklet nem haladja meg a 35 fok. A Chofu levegő / víz hőszivattyúkat szintén sikeresen használhatják a radiátoros fűtési berendezésekben (méretezés szükséges!).

 Chofu hőszivattyú beépítése

Az inverteres hőszivattúk előnye:

Az épület fűtési igényei a szezon vagy a külső hőmérséklet függvényében változnak. Télen logikusan a legmagasabb a villamosenergia-fogyasztás, tavasszal és ősszel, az energiafelhasználás csökkentése jelentős. Nyáron a hőszivattyú kevés villamos energiát fogyaszt, kizárólag háztartási melegvíz (HMV) előállítása a feladat (kivétel, ha a hűtés is opciós feladat). Mivel a levegő / víz Chofu hőszivattyú akkor működik hatékonyan és gazdaságosan, ha az energiatermelés és fogyasztás közel esik egymáshoz, és a különböző energiaigényt automatikusan elégíti ki.
Ezek a különböző teljesítményszintek nem érhetők el egyszerűen a levegő / víz hőszivattyú indításával és leállításával. A modern levegő / víz hőszivattyúk az úgynevezett inverter technológiával rendelkeznek, hogy pontosan beállítsák teljesítményüket. A levegő / víz hőszivattyú kompresszora fokozatmentesen állítható. Ez pozitívan befolyásolja az energiafogyasztást. Az INVERTER technológia legfontosabb eredménye a villamosenergia-fogyasztás csökkentése. Az inverter technológia lényege, hogy használatával elkerülhető a kompresszor ismétlődő indítása és leállítása, amely magas energiafogyasztást okoz.
Az inverteres hőszivattyú megvásárlásával lényegesen csökken az elektromos áram fogyasztás (és a számla összege).
Globálisan nézve, sok inverteres hőszivattyú használata esetén csökkenthető a világ elektromos áram felhasználás.


Az alábbi témát honlapunkon már több helyen tárgyaltuk, de nem lehet elégszer ismételni:

A hőszivattyú nagyszerű fűtő-hűtő berendezés, de a rendszer tervezése tapasztalt szakembert kíván:

Megoldások otthoni fűtéshez gazdaságilag. Ha úgy döntött, hogy információkat gyűjt a hőszivattyúkról és használatáról, mindíg szívesen látjuk honlapunkon.
A legelőnyösebb fűtési rendszer háza esetén, ha van padlófűtése és ha hőszivattyút használ. A radiátorokkal történő fűtést hőszivattyúval kombinálhatjuk, de ezeket a radiátorokat hőszivattyúkra kell méretezni. A hőszivattyú megvásárlása előtt ajánlatos egy olyan szakembert kérni, aki megmagyarázhatja és javasolhatja a megfelelő hőszivattyú elhelyezését.
Jó, ha a hőszivattyúkról, a fogyasztásról és a hatékonyságról legalább egy általános információval rendelkezünk:
* Levegő-víz hőszivattyúk (külső levegőből történik a hő kivétele)
* Víz-víz hőszivattyúk (a talajvízből kivont hő)
* Szondás vagy kollektoros hőszivattyúk (itt a talaj maga a hőforrás)

Mennyi a fogyasztása hőszivattyúknak???

Ez a téma nagyon ellentmondásos és nehéz pontosan megmondani, mennyi az éves villamos energiafogyasztása egy hőszivattyúnak.
A hőszivattyú fogyasztásához szorosan kapcsolódik a több tényező.

- Figyelembe kell vennünk először a fűtési rendszer típusát, amely lehet padló, fal, mennyezet, Fan Coil vagy hagyományos radiátorok.
- Egy másik nagyon fontos szempont, hogy figyelembe kell venni a ház külső szigetelését, hőtartását
- Érdekes lehet, hogy milyen alakzatú épületet akarunk fűteni.
- Fontos az ablakok száma, mérete, a minősége és a földrajzi orientáció stb, stb, stb...

Példa:
- ha a ház nagyon jól hőszigetelt és padlófűtés is lehetséges, akkor (kb) 40 watt / m² a fűtési igény
- ha a ház szigetelés nélküli és radiátoros a fűtés, akkor 120 watt / m² lesz a fűtési igény.

Tehát ha adott egy 2,7 belmagasságú ház, amelynek a teljes fűtött területe 150m², akkor ki tudjuk fűteni 6KW -os, rosszabb esetben 18 kW-os hőszivattyúval.
(Az árkülönbség több millió forint lehet!!!)

 

Műszaki adatok

 Chofu adatlap

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!