Hány év megtérüléssel kell számolni hőszivattyú beépítése esetén?

Az energiatakarékos fűtésnek ma már több alternatívája is létezik, az egyik ilyen ígéretes opció a hőszivattyú. A hőszivattyú hatékonyan képes helyettesíteni a hagyományos fűtést, és elegendő mennyiségű, optimális hőmérsékletű meleg vizet biztosítani egy egész háztartásnak.

A kérdés sokakban felmerül, hogy vajon megéri-e, hiszen komoly váltást jelent magunk mögött hagyni a régi fűtési rendszert, és egy merőben újat vásárolni, azt telepíttetni, és megtanulni a használatát.

A hőszivattyú a beépítését követően körülbelül 2-3 év után térül meg; ez az időintervallum az újépítésű ingatlanokra jellemző. A régebbi, vagy felújított házak esetében már több idővel kell számolni, de ezeknél sem haladja meg a 10 évet a megtérülés ideje.

Keressen minket bizalommal, és ismerje meg részletesebben a hőszivattyút! Amennyiben úgy dönt, hogy szívesen nyitna a megújuló energiák felé, és örömmel fektetne egy olyan fűtési rendszerbe, ami környezetbarát és energiatakarékos, ráadásul még pénzt is spórolhat vele, lépjen velünk kapcsolatba!