MDY10D MDY15D MDY20D MDY30D hőszivattyú

Meeting medence hőszivattyú: kedvező ár, gyors beépíthetőség, gazdaságos üzemeltetés.

Miért gazdaságos az úszómedence fűtés hőszivattyúval? 

Úszómedence fűtéséhez az energiát a környezet szolgáltatja. Nyáron a magas külső levegőhőmérséklet hatására a levegő-víz hőszivattyú fűtőteljesítménye jelentősen megnő. Kültéri medence fűtése esetén a levegős hőszivattyúk COP értéke a legmagasabb, hiszen amikor kedvünk van megmártózni a medencében, akkor a levegő hőmérséklete biztosan magasabb, mint akár a talajvízé, akár a talajé. Ebben az esetben a hőszivattyúkkal elérhető energia-megtakarítás – a hőnyerő rendszertől függően - 50-80%-os. (Ezermester)

Többször felteszik a kérdést, hogy a télen fűtésre használt levegő-víz hőszivattyúval nyáron lehetséges-e az úszómedence vizét fűteni? a korrekt válasz: lehet, de nem érdemes.

A medencefűtő hőszivattyút úgy állítják össze, hogy a hőcserélőn jóval nagyobb tömegű vizet képes átereszteni, de alacsonyabb a fűtési víz maximum hőmérséklete (35 C). Ráadásul a "normál" fűtési hőszivattyú hőcserélője nem alkalmas a medence klóros vizének áteresztésére. A medence hőszivattyúba titán hőcserélőt tesznek a megbízható gyártók!

Az árakról érdeklődjön a 0036 20 268-9757 telefonszámon, vagy kérje e-mailben

Medencefűtés hőszivattyúval

 

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

Technikai adatok

MDY10D Medence hőszivattyú

MDY10D

MDY15D Medencefűtő hőszivattyú 15 - 20 m2 térfogatig

MDY15D

MDY20D Medence fűtő hőszivattyú 20 - 30 m3 medence térfogatig

MDY20D

MDY30D Medence fűtő hőszivattyú. 30 - 50 m3 medence térfogatig

MDY30D

Medence hőszivattyú méretezése 

A  medencefűtő hőszivattyúk méretezésénél (és ajánlásánál) figelembe vesszük, hogy az úszómedence milyen anyagokból készült, kül- vagy beltéri medencéről van szó, milyen medencefedés alkalmaznak, stb. 
Fontos információ az úszómedence hőszivattyú kiválasztásánál az is, hogy mikortól, és milyen gyakorisággal használják a medencét. (Ha csak ritkán, havonta egyszer-kétszer, és akkor gyorsan szeretnék felfűteni, lehet nem is javasolt a medence hőszivattyú alkalmazása. Hogy miért, erre vonatkozó leírás itt található.) Ennél a hőszivattyú típusnál is erősen javasolt tervező, szakértő kivitelező, vagy nagy tapasztalattal rendelkező értékesítő (pl. mi) tanácsának kikérése.

Előfordult már az elmúlt években, hogy kérdésként kaptuk, mi miért ajánlunk nagyobb teljesítményű hőszivattyút a medence vízének felfűtésére, mint egyes konkurens cég? A válaszunk annyi, hogy elég sok hőszivattyút építettünk be az elmúlt évek alatt ahhoz, hogy a saját bőrünkön tapasztaljuk meg, mekkora teljesítmény kell a különféle medencék felfűtéséhez. És nem csak hőszivattyút szeretnénk eladni, de elégedett vevőket szeretnénk tudni a partnereink között.


 

 Nagyobbteljesítményű medencefűtő hőszivattyú MDY40D MDY50D MDY60D MDY100D


Medence parti koktélok 

Vélemények