Esté Credit

MDS15D MDS20D MDS30D

VÍZ-VÍZ RENDSZERŰ HŐSZIVATTYÚ
Meeting MDS15D, MDS20D és MDS30D víz-víz hőszivattyú a beruházási kölségek kifizetésekor nem nyúl mélyebben a családi ház fűtésén, hűtésén gondolkodó vásárlók zsebébe…

Meeting geotermikus (víz-víz rendszerű) hőszivattyúk

talajkollektor, talajszonda, víz-víz és sós víz. Teljesítmény 5 – 88 kW-ig.

Meeting MDS15, MDS20D és MDS30D víz-víz hőszivattyú a beruházási kölségek kifizetésekor nem nyúl mélyebben a családi ház fűtésén, hűtésén gondolkodó vásárlók zsebébe, ráadásul a havi rizsiköltség legalább 20%-kal kevesebb terhet ró a családokra, mint a levegő-víz hőszivattyúk használatakor..

Az 5 – 7 – 12 kW-os hőszivattyúk a 60 – 80 – 130 m2-es lakások fűtését (nyáron esetleg hűtését) is megoldják

Ezt a típust a hétköznapi szóhasználatban egyszerűen csak víz – viz hőszivattyúnak hívják. A geotermikus víz-víz hőszivattyú a talajból és vízből nyeri a hőenergiát. Felmerülhet a kérdés, mekkora területen kell felásni a ház körül kertet, vagy hány szondát kell lefúrni, hogy elegendő energiát kapjunk a föld mélyéből, vagy milyen hozama legyen a kútnak, hogy mindig legyen elegendő víz a hőszivattyú működéséhez.

Amire feltétlenül figyelni kell a szondás – kollektoros rendszereknél: a talaj szerkezete, a csövek / szondák átmérője, a bennük keringő hőfelvevő / hőátadó közeg viszkozitása, a térfogatáram, és még számtalan tényező, amely indokolja a megfelelő szakemberek bevonását a tervezési – kivitelezési munkákba.

MDS15D víz-víz rendszerű hőszivattyú és energiatanusítás

MDS20D víz-víz rendszerű hőszivattyú és energiatanusítás

MDS30D víz-víz rendszerű hőszivattyú és energiatanusítvány

Ha nagyobb teljesítményű víz-víz hőszivattyúra van szükség, akkor ajánljuk az MDS40D 16 kW-os gépet.


A kisebb teljesítményű víz-víz rendszerű hőszivattyúkhoz ajánljuk még:

Keringerőszivattyú RS 25/6 EA; 2 járatú motoros szelep; leválasztó hőcserélő, stb… (további alkatrész listák eléréséért kérje kollégánk segítségét)

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Scroll to Top