Esté Credit

MD30D levegő-víz hőszivattyú

Az MD30D 12 kW teljesítménye elégséges egy jól szigetelt és jó hőtartó képességű 100 m2 es lakás fűtésére abban az esetben, ha sugárzó felületfűtéssel padló- és falfűtés, esetleg Fan Coil fűtőberendezéssel rendelkezik.

Hőszivattyú, amit max. 100 m2-es családi házakhoz ajánlunk. Olcsó, megbízható, biztonságos.

A fűtés biztosítása (MD30D) mellett lehetőség van a HMV “háztartási meleg víz” elkészítésére is (MD30D/2) hőszivattyúval. Ebben az esetben két bevált megoldást alkalmazhatunk:
1.) egy 500 literes két hőcserélős (szigetelt) puffertartály mellé egy HMV tároló csatlakozik a rendszerhez.
2.) kombi puffertartály esetén egy megfelelően méretezett belső hőcserélő átfolyó rendszerben biztosítja a HMV-t.

Ha hűteni is kell a hőszivattyúval akkor az MD30D Trinity hőszivattyút ajánljuk, egy fűtési-hűtési puffertartály és egy indirekt HMV tárolóval. Hűtésre a falfűtésre is használt sugárzó felületet, a mennyezetre “tekert” csöveket, vagy Fan Coil-okat ajánljuk. 

(A puffertartályba épített 3 – 4 kW-os elektromos fűtőbetét “rásegítésével” az MD30D nagyobb, 130-140 m2-es házat is képes felfűteni. Az elektromos fűtőbetét csak – az egyébként ritka – nagyon hideg napokon “segít” a hőszivattyúnak.)

Az energiatanusítás szerint az MD30D levegő víz hőszivattyú az egészen kiváló A+ igazolást kapta, mind 35 C, mind 55 C fokos víznél. Az MD30D hőszivattyú zajterhelése mindössze 54 dB, (összehasonlításként Budapest utcáinak döntő részén 65 – 75 dB a za)j. →

MD30D hőszivattyú adatlapja

Energiatanusítás MS30D

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Scroll to Top