Esté Credit

E-Backs ASH-115 levegő-víz hőszivattyú

Amennyiben ipari területre keresünk megbízható hőszivattyút, akkor a Meeting nagy teljesítményű hőszivattyúknál eddig a 100 kW volt a plafon. Mostantól viszont itt van az E-Backs hőszivattyú család, ahol a 4 kompresszoros hőszivattyú maximális teljesítménye 115 kW. (Közben megérkezett az ASH208 kW-os hőerőgép is.)

E-Backs hőszivattyúkkal elsősorban 1000 m2-nél nagyobb ipari épületeket fűtünk.

Az ipari hőszivattyúk nagy teljesítményének leadásához a megfelelő méretezés elengedhetetlen. Ha nem alkalmazunk hőcserélőt (SWEP lemezes hőcserélő), akkor a teljs rendszert fagyállós folyadékkal kel feltölteni.
Rendkívül fontos a megfelelő csőátmérő a puffertárolóig, hogy akadály mentesen juttassuk el a hőszivattyúval felfűtött (vagy hűtött) folyadékot a hőleadókhoz.

Ugyan ilyen fontos, hogy a megfelelő méretű keringetőszivattyú legyen beépítve, mert ebben a hőszivattyúban óránként 35.000 liter vizet kell megforgatni.
Figyelni kell rá, hogy a hőszivattyú környezetében szabad legyen a légmozgás, mert a hőtermeléshez rendkívül nagy mennyiségű levegőt szívnak be a ventillátorok, és a külső levegő hőmérsékletét 5-10 fokkal alacsonyabbra hűti a hőszivattyú. Nem lenne szerencsés, ha egyre hidegebb levegőt kellene “visszaszívni” a gép.

Az ipari hőszivattyúnak az elektromos betáplálásánál meg kell határozni a tápkábel “vastagságát”, ami a 3 x 58A-es kismegszakítóktól minimum 5 x 10mm2 sodrott rézvezeték.

A gépet vasalt betonlemezre kell felállítani (3,00 x 2,00 x 0,15m), ügyelve rá, hogy a hőszivattyú elpárologtatójáról lecsepegő nagy mennyiségű kondenzvíz szabadon lefolyfasson a betonlemezről, és ne fagyjon rá még nagy hidegben sem.

Az ajánlott beépítés nem helyettesíti a gondos tervezést: megfelelő csőátmérő, keringetőszivattyú, hőcserélő, puffertartály, és hőleadó kiválasztása. Ennek elmaradása esetében a hőszivattyúra garanciát nem vállal a gyártó.

E-BACKS ASH115 levegő-víz hőszivattyú adatlap

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Scroll to Top