MD50D EVI hőszivattyú kocka

MD50D EVI levegő-víz hőszivattyú

kocka alakjával kitűnik a hagyományos levegő-víz hőszivattyúk közül. Ez a készülék is monoblokkos, tehát minden - a hőszivattyú működéséhez szükséges - alkatrész egy dobozban lett elhelyezve. Ami a különbséget jelenti, az a működési tartományában jelentkezik. Az EVI technológiának köszönhetően ez a típusú hőszivattyú még mínusz 25 C fokban is megbízhatóan, és magas hatásfokkal üzemel.

MD50D EVI kompresszor

Magyarországon ugyan viszonylag ritkán és kevés helyen mérik ezt a szélsőséges hideget, de a hegyes vidéken előfordulhat, és akor jól jön a megnövelt hatékonyságú EVI kompresszoros hőszivattyú.

EVI ciklus elvi kapcsolásaMi az EVI kompresszor lényege?

EVI kompresszoros hőszivattyú (Enhanced Vapour Injection) egy gőzbefecskendezéses kompresszorral ellátott hőszivattyút jelent.
Lényege: a hagyományos hőszivattyúkkal összehasonlítva a fűtőteljesítményét a gőzbefecskendezéses kompresszorral rendelkező hőszivattyúknál azt tapasztaljuk, hogy ugyanazon külső hőmérséklet mellett az EVI-s berendezések jóval magasabb teljesítményt tudnak leadni. 

 Az ábra az EVI-cilus elvi kapcsolását mutatja

A kondenzátor után a klímagáz (hűtőközeg) egy nagyobb „M” és egy kisebb „g” tömegáramú részre kerül szétosztásra. Az „g” tömegáramot egy expanziós ószelepen átengedve a klímagáz nyomása és hőmérséklete lecsökken. Ezután az economizerben (B) hőt vesz fel a főágban keringő „M” tömegáramú klímagáztól, ezzel túlhűtve azt, ugyan akkor saját maga elpárolog és alkalmassá válik a kompresszorba történő befecskendezésre. Ezzel egyidőben a kompresszor hűtése is megtörténik (így védve a kompresszort, növelve élettartamát).

A hűtőközeg túlhűtésnek és a kompresszor közbenső hűtésének köszönhető, hogy az EVI technológiájú hőszivattyú nagyobb teljesítményt ad le. Ezáltal nem csak alacsony hőmérsékletű sugárzó fűtésekhez (fal- padló-mennyezet), hanem radiátoros rendszerek fűtésére is alkalmas. Magasabb COP értéket ad, mint hagyományos hőszivattyú, ezzel csökken az üzemeltetés költség s nő a hatékonyság.
Jelenlegi nettó ára:

Műszaki adatok:
MD50D EVI hőszivattyú kocka

Gyártó: Meeting

Model: MD50D EVI

Előremenő hőmérséklet: 55 Celsius

Max. Előremenő hőmérséklet: 60 Celsius

Hálózati csatlakozás: 380V / 50Hz

Kompresszorok típusa, száma: Copeland Scroll, 1

Hűtőközeg R417A

Hűtőközeg mennyisége: 2800g

Víz térfogatáram min: 5000l/h

Fűtési teljesítmény max: 18 kw

Áramfelvétel: 4,4 kw

COP: 4,20

Termelt HMV mennyisége: 400 l/h

Működési tartomány: -25 / +45 Grad Celsius

Vízcsatlakozás: 1" DN25

Méret: 850 x 850 x 1060 mm

Nettó súly: 175 kg

Zajterhelés: 55 Db(a)

Garancia: 36 Monate (3 év)

 

szállítás:

1 db hőszivattyú MD50D EVI Kocka vezérlő (töltve hűtőközeggel)

1 db magyar nyelvű utasítások (telepítési és üzemeltetési)

1 db angol nyelvű kézikönyv

MD50D EVI fűtési kapacitás

MD50D EVI hőszivattyú


Vissza a Hőszivattyúkhoz

vagy

 Nézze meg Youtube-on a videót

Vélemények