Esté Credit

PANELHÁZAK MELEGVÍZ ELLÁTÁSA

Mi kell ahhoz, hogy egy budapesti társasházban hőszivattyú készítse el – részben – a használati melegvizet? Egy rendkívül körültekintő, a társasházi lakások tulajdonosainak pénztárcáját kímélő házkezelő gondnokságra! Ilyennel találkoztunk a XVI. kerületben, ahol már egy egyedi „napkollektor” rendszer készíti a melegvizet a Nap jótékony melegére támaszkodva, és 50 kW-os napelem rendszer termeli a ház elektromos fogyasztásának egy részét.


A nevezett társasház lakói maximálisan megbíznak a házat kezelő gondnokságban, így folyamatos a fejlesztés, és egyre korszerűbb megoldások vigyáznak a ház minőségére, és a lakók pénztárcájára.
Így került sor a tetőszigetelés felújítására, és az50 kW-os napelemrendszer telepítésére.

Már korábban gondoltak egy merészet, és egyedi megoldású napkollektor felület kialakításával – amely maximálisan kihasználja a Nap melegítő erejét – készítik a használati melegvizet az év egy jelentős részében…

De mivel a nap nem mindig áll rendelkezésre, jött a következő ötlet:

Hőszivattyú készítse a használati melegvizet.

A kiválasztott hőszivattyú sajátossága, hogy kialakításának köszönhetően lényegesen csendesebb a hőszivattyúk „alap” kialakításánál. Típusa: Meeting MDN50D szupercsendes levegő-víz hőszivattyú.

Ide fog kerülni a 2 db 18 kW-os (MDN50D levegő-víz hőszivattyú) szupercsendes hőszivattyú:

Ilyen hőszivattyúkat építenek be:

valahogy így:

A beépítésről képek a galériában

 A beépítésről képek a galériában


Megrendelő: Pálya ut ltp. 1001 Ép. Társasházak. Budapest XVI. ker. Pálya u 135.

Scroll to Top