Esté Credit

NULITE és REVERSO

Egy nagy alapterületű, többszintes lakóház felújításakor – a régi gázkazán kiváltására – hőszivattyú beépítése mellett döntött a tulajdonos. A hagyományos radiátoros rendszer rendkívül nagy (már ipari teljesítményű) hőszivattyút kívánt volna – ráadásul a hűtésre is szüksége van a nagy üvegfelülettel rendelkező háznak – így a radiátorok helyett a lehető legcsendesebb fan coil-ok beépítését kérte a tulajdonos. 

Hőszivattyú és fan coil

Nulite hőszivattyú

A szükséges hőszivattyú teljesítmény kiszámolása után a Nulite NL-BKDX100-400II/R 40 kW-os inverteres hőszivattyút választották, mert erről a hőszivattyúról a referencia helyeken (hotel, irodaház, magán orvosi klinika) pozitív véleményeket gyűjtött be a megrendelő család.

A beépítés házilagos kivitelezésben készült. A munka a régi rendszer lebontásával kezdődött. Át kellett alakítani a vékony rézcsöves rendszert, a hőszivattyúnak megfelelő átmérőjű csövekre, idomokra.
Beépítésre került egy 750 literes szigetelt puffer tároló, egy méretezett lemezes hőcserélő, és az átlag családi házakhoz képest 1-2 mérettel nagyobb hidraulikai eszközök egész sora: tágulási tartályok, keringető szivattyúk, szűrők, biztonsági csoportok, stb, stb…
A primer kört -15°C-ra beállított Westech fagyálló védi az esetleges elfagyástól. (Amennyiben nincs áramszünet, a hőszivattyú jóval hidegebb időben is képes megvédeni magát az elfagyástól.)

Nulite BKDX hőszivattyú

A 40 kW-os monoblokkos hőszivattyú 42-es réz csövekkel csatlakozik a beltéri hidraulikai eszközökhöz.

Reverso 361° Fan Coil

Fan coil-ok a radiátorok helyén

Egyre többször merül fel árajánlatok készítésénél, hogy radiátoros fűtési rendszerekhez lehet-e hőszivattyút ajánlani?

Az ma már köztudott, hogy az alacsony előremenő fűtővízzel működtetett hőszivattyú, jelentős megtakarítást biztosít a használói számára. Ebből következik, ha 45°C -os fűtővízzel megfelelő hőmérséklet érhető el – radiátorokkal – a lakásban, akkor egyértelmű, hogy csatlakozhat hőszivattyú a fűtési rendszerhez.
Ám ha a hűtés is szükséges, akkor ismét nem megoldás a radiátor!

Ekkor kerül szóba a fan coil, amitől viszont a lakóházak tulajdonosai – a hangos működés miatt – idegenkednek.

Mióta megjelent kínálatunkban a REVERSO fan coil család, a hangos működés már nem lehet akadály!

A Reverso fan coil működése nagyon csendes, a fűtési – hűtési képessége pedig kiváló. Ráadásul nagyon szép!

Reverso FS800

Folytatjuk…

Nulite hőszivattyú és Reverso fan coil

Ebben a lakóházban – a hőszivattyú beépítésével egyidőben – lecserélték az összes radiátort Reverso 361° fan coilokra, így a padlófűtéses szinteken kialakított fan coil-os rendszer a nyári hűtés mellett a fűtési szezonban gyorsabb lakótér melegítést is biztosít, ezáltal alacsonyabb rezsiköltséggel számolhatnak a tulajdonosok.

Kérdése van a Nulite hőszivattyúkról, vagy a Reverso fan Coil-okról? Vegye fel velünk a kapcsolatot, és

kérjen árajánlatot tőlünk is!

Scroll to Top