Napelem autóbeállón

Napelemek az autóbeálló tetején

Nem ez az első napelemes autóbeálló, amelynek a beszerzésében segítséget nyújtottunk, de ebben az esetben különösen figyelünk a megvalósításra, mert jó ismerős kért meg bennünket, segítsük megszervezni a beszerzést, tervezést, kivitelezést.

Napelemek az autóbeálló tetején 

Az első kérdés, amikor napelemek felszerelésének lehetősége felmerül:

mekkora napelem rendszerre van szükség?

Nem túl bonyolult a választ megtalálni, ha rendelkezésre állnak a következő adatok:

  • mennyi a jelenlegi villanyszámla?
  • mekkora a napelemek felszerelésére rendelkezésre álló (tető)felület?
  • milyen a tájolás?
  • Magyarország melyik területén készül a napelemes rendszer?
  • a jelenlegi fogyasztáshoz terveznek-e újabb energia igényes beruházást?

Itt hamar megtudtuk minden kérdésünkre a választ, és már csak a megrendelés maradt hátra. A tulajdonosok eltökéltek voltak, és ennek köszönhetően a napelemeket már le is szállította a kivitelező:

Napelemek a földön

A napelemek itt még az autóbeálló betonján vannak.

A kivitelezés rövidesen megkezdődik, a munka folyamatáról folyamatosan adunk információt. Képek pedig szokott módon a Galériában

A napelemek felszerelése:

Úgy tűnik, hogy rendkívül pörög a napelemes piac, mert a szerelők a megbeszélt időpontban nem tudtak megjelenni. A késlekedés oka elfogadható volt. Amint megjelentek a szerelés helyszínén, a  munkájuk szervezettsége, gyorsasága példaértékűnek tekinthető lett.

Tudták mi a feladatuk, és a panelek rögzítése közben a a villanyszerelő szakember már a végleges helyére kötötte a szolár kábeleket.
A fényképeken látszik. hogy a napelemek 3 oldalról is túlnyúlnak a gépkocsibeálló tetején, de az alumínium profil rögzítő síneken magabiztosan nyugszanak a napelem panelek. 

napelem rendszer kedvező áron

24 db 250 W-os elem adja ki a 6 kW-os teljesítményt, amit a nap végére beüzemeltek a szerelők, és mikor elhagyták a munkaterületet, a rendszer már termelni kezdte a villamosáramot.

Rendszeresen feltöltjük a havi megtermelt áram mennyiségét, (és ha tudjuk a havi átlagos napsütötte órák számát is). Így egy év múlva pontos számot fogunk kapni, hogy mennyi elektromos áramot termel egy 6 kW-os napelem rendszer.

Új képek a Galériában


 Felkeltettük az érdeklődését? Kérjen tőlünk is árajánlatot a napelemes rendszerének kulcsrakész kivitelezésére.

 Vegye fel velünk a kapcsolatot!


 

Információk a napelemekről

 

Vélemények