Esté Credit

Hőszivattyú Balatonalmádiban

Balatonalmádiba került az első, Magyarországon telepített POWER WORLD inverteres hőszivattyú. 23 kW fűtőteljesítmény elégséges két padlófűtéses lakószint és egy kültéri úszómedence fűtésére. (Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában már több éve forgalmazzák sikerrel.) 
A hőszivattyú mellett megtartották a nemrégiben cserélt kondenzációs gázkazán is, így a hibrid fűtési rendszerben a kedvezményes 144 m3 fölgázt kihasználva közösen biztosítják a lakóház gazdaságos fűtését.

Hőszivattyú Balatonalmádiban

Megjegyzés: cégünk a kimagasló technikai és minőségi japán Chofu hőszivattyúk mellett a rendkívül megbízható – szintén a felsőbb kategóriát képviselő – kínai hőszivattyúk közül a POWER WORLD, a NEW ENERGIE, és az E-BACKS hőszivattyúkat forgalmazza.

Hibrid fűtési rendszer - gáz és hőszivattyú Balatonalmádiban

A hibrid fűtési rendszer előnyei:

A rendkívül magas elektromos áram ár, és a még ezt az összeget is jelentősen túlszárnyaló gáz ár miatt a lehető legjobb megoldásokat keresve került a hőszivattyú Balatonalmádiba a gázkazán mellé, egy hibrid fűtési rendszerbe.

Az erre a helyre telepített hőszivattyú névleges teljesítménye 23 kW (7/35°C) a fűtési szezon nagy részében képes a padlófűtéses házat komfortosra fűteni. 
A gázkazán szerepe, hogy az esetleges rendkívüli hideg napokon átvegye a fűtést a hőszivattyútól, és – felhasználva a kedvezményes földgát árakat – kímélje a család pénztárcáját.

Az alábbi képeken bemutatjuk, miként épült fel a hibrid fűtési rendszer, és került az első Power World hőszivattyú Balatonalmádiba:

Hőszivattyú Balatonalmádiban

Megérkezett a közel 200 kilós hőszivattyú Balatonalmádiba.

Primer fűtési kör

A monoblokkos hőszivattyúkat – a téli elfagyás lehetősége miatt – minden esetben fagyállóval kell feltölteni. A primer kör elemei: Power World inverteres hőszivattyú, térfogatnövelő tartály, szolár tágulási tartály, keringető szivattyú, méretezett lemezes hőcserélő, biztonsági csoport, 35-ös csövek, idomok, elzáró golyóscsapok, stb…                                                                  

Hőszivattyú és gáz fűtés

A szekunder körben kapcsolódik össze a hőszivattyú és a gázkazán (ez utóbbi látja el melegvízzel a családot). A két szinten kialakított padlófűtést 2 db osztott körös padlófűtésre optimalizált FixTrend egység, az úszómedence vizét hőcserélőn keresztül fűti a nem kevert körös hidraulikus blokk.

PW Hőszivattyú

Még csőszigetelés, egy kis kábelrendezés, és kialakul a hibrid hőszivattyús rendszer beltéri egysége.

PW060 hőszivattyú műszaki adatok

PW060 adatok
PW060 fűtési érték
PW060 COP

PW060 hőszivattyú Balatonalmádiban, méretek:

Hőszivattyú Balatonalmádi

Amennyiben tetszik a POWER WORLD hőszivattyú, vagy a hibrid fűtési rendszer, akkor

kérjen tőlünk is árajánlatot.

További hibrid fűtési rendszer megoldásról olvashat itt is

A Power World hőszivattyúkról adatok, további információk itt.

Scroll to Top