Chofu hőszivattyú Törökbálinton

Fűtés - hűtés recept: Végy egy csúcsmodell levegő-víz hőszivattyút, találkozz egy rendkívül igényes vásárlóval, aki ráadásul meg van áldva magasszintű technikai tudással. Az eredmény: kiválóan működő hőszivattyús rendszer!. A lakás belső fűtés-hűtés rendszerét padlófűtés és Fan Coil-ok végzik.
Még évekkel ezelőtti érdeklődéssel kezdődő kapcsolat végére került pont a napokban 2018. augusztus). Megérkezett kínálatunkba a japán Chofu hőszivattyú, és megszületett a végleges döntés. Az eredményt meg lehet tekinteni a Galériában.

A vásárlónk rendkívül aprólékosan megtervezte a hőszivattyú helyét, a gépészeti helyiség kialakítását, és nagy pontossággal meg is építette azt. 
Viszont kiváncsi volt arra, hogy milyen megtakarítást biztosít számára a hőszivattyú. Ezért jó néhány érzékelőt, digitális kijelzőt épített a rendszerre. Ezek tájékoztató értékeket adtak számára, amelyek figyelembe vételével fokonként változtatva a hőszivattyú felől érkező fűtővíz hőmérsékletét, így keresve - és végül megtalálva - az ideális beállításokat.

A végeredményről SMS-ben tájékoztatott bennünket, ezt osztjuk meg honlapunkon:

S.A. Mínusz 6,2 °C -ban is majdnem 50 °C -os vizet csinál. Ez tetszik!

Fogyasztásmérő

                                           S.T. Nagyon örülök.

S.A. És közben a fogyasztás 5,6 kWh. A COP értéke 3.
        Mínusz 6,2 C fokos külső hőmérsékletnél, 35 °C -ról 40 °C - ra 21 perc alatt emelte meg az 500 literes tartály hőmérsékletét a Chofu. Azt hiszem készen vagyok a beállításokkal.


Fogyasztásmérő

        A napi fogyasztásom ebben az időben 900 Ft. 280 m2 fűtött területtel! Köszönöm szépen, teljesen elégedett vagyok! (2019. 01. 23.)

                                          S.T. Számunkra is öröm. Amennyiben referenciára kiváncsi érdeklődő jelentkezik, bemutatná a kiépített rendszert?

S.A. Igen, örömmel!

 

Vélemények