Chofu hőszivattyú a belvárosban

A Galériába feltöltött képek megmutatják a formát, közelítőleg a helyet, de nem tudják visszaadni a csendet, és nyugalmat, amit a Chofu inverteres hőszivattyú biztosít.

Chofu inverteres hőszivattyú

Chofu japán inverteres hőszivattyú a belvárosban

Az első beindításnál azt hittük, nem sikerült a beüzemelés. Aztán mikor közelebb mentünk a géphez, és aggódva hajoltunk közelebb, mi lehet a hiba, akkor éreztük, hogy a ventillátorok forognak, "tolják" a hidegebb levegőt (5-10 fokkal hidegebbet, mint a környezeti hőmérséklet. Igen, télen is!). Az akkor még szigeteletlen összekötő csövek pedig nagyon gyorsan melegedtek.

(Az gondoljuk, hogy a Meeting hőszivattyúk mellett a japán Chofu megtalálja a vásárló közönségét. Mert ugyan kissé drágább, mint a már jó ideje forgalmazott és rendkívül megbízható Meeting hőszivattyúk, de a legutolsó műszaki, hidraulikai és elektronkai fejlesztések meglátszanak a terméken.)

Az itt beüzemelt 16 kW-os Chofu hőszivattyú elégséges a jól szigetelt - két szinten megépített - 130 m2-es luxuslakás fűtésére, és hűtésére.
Mivel a gépészeti helységet nagyrészben elhoglalta a háztartási gépek sora, nem igen maradt hely a fűtési puffertárolónak. Ezért a hőcserélős megoldás mellett döntöttünk a tulajdonossal. Így valamennyivel kisebb a megtakarítás, mintha a puffertárolóban levő vizet is felfűtenénk, de a rendszer kiválóan működik. (A hőcserélő méretezését az F2Komplex Kft végezte, rendkívül gondosan!)
A melegvizet az inteligens Ariston villanybojler adja, rendkívül takarékosan, és a beépítési költsége is kedvező.

Amennyiben többet szeretne megtudni a Chofu 16 kW-os hőszivattyúról, látogassa meg a webhelyet, vagy hívja a 0036 20 268-9757-es telefonszámot

Vélemények