Napkollektor

Napkollektor: 100% napenergia. Semmi gáz!

Westech napkollektorWT-B58 vákuumcsövekkel ellátott napelemek.

A Westech háztartási melegvíz és fűtés panelei a cég által sikeresen forgalmazott panelek. A termikus vákuumcsövekkel ellátott napelemek a hőátalakítón keresztül működnek a rendszerben, így magas abszorpciós hőmérsékletet és hatalmas hatékonyságot érnek el még a nap sugarai alacsony sugárzása esetén is. Az ilyen szolárberendezések különösen a kora tavaszi és késő őszi időszakokban értékelhetők, a melegvíz előkészítése mellett, és hozzájárulhatnak a helyiségek fűtéséhez, úgynevezett "fűtési hozzájárulásnak" hívjuk. Az esztétikai formatervezésen, a WT-B58 sorozaton kívül különösen lenyűgöz az alacsony telepítési és karbantartási költségek. A Westech vákuumcsövek nagyon ellenállnak a külső tényezőknek.

Figyelemre méltó az a tény, hogy a Westech napelemek egyszerű felszerelése mellett az abszorbens felületeket 58 mm átmérőjű átlátszó cső védi. A Westech vákuumcsövek felhasználástól függően akár 30-35 évig is tartanak. A 10 éves garancia az üvegcsövekre és a belső vákuumra vonatkozik. A kivételes minőség bizonyítását a két üvegcső közötti vákuum tízéves garanciája adja. A különféle létező modellek miatt a csövek számára és az abszorbens felületre utalunk, így a kollektorok felületeit készíthetjük 1,5 és 5 m2 között. A napelemek tartalmazzák a szerelési keretet.

Westech napkollektor méret

A Westech Solar napkollektorok építéséhez felhasznált anyagok a legmagasabb minőségű, korrózióállóak, garantálják a magas működési megbízhatóságot és a hosszú élettartamot. A két koncentrikus üvegcsőben levő hőcső egy speciális minőségű réz hőelnyelő, amelyen keresztül egy speciális folyadék kering, és amely mindössze 20 ° C hőmérsékleten megkezdi a párolgási folyamatot. Ez a rézrúd hőenergiát továbbítja a borszilikát üvegcsövekből a napelem kollektorba. Fontos megjegyezni, hogy a zárt hidraulikus körből származó napenergia fagyálló nem jut az ürített csövekbe, hanem csak a napelem kollektorán halad át, ahol csak a hőátadást hajtják végre. A fűtött glikol tovább áramlik a műszaki helyiségben lévő kazánhoz. Így a hidraulikus kör zárva van, és glikollal van feltöltve.

A napelemek ellenálló képességét egy erre a célra kialakított laboratóriumban tesztelték. A teszt eredménye pozitív volt, és elmondhatjuk, hogy a minőségi vákuumcsövekkel ellátott panelek 25 mm-ig ellenállnak a jégig. A napelemek ellenállása utal a két koncentrikus cső közötti vákuumra is, amely hőszigetelő anyag, és amelynek legalább 10 éven keresztül kell ellenállnia az időjárás viszontagságainak. Európai hitelesítési előírások: EN12975, Solar Keymark, SPF Svájc, BAFA Németország stb. bizonyítékot szolgáltat a Westech napelemek kivételes minőségéről. Ezek a vizsgálati dokumentumok tízéves garanciát adnak az üvegcsövek vákuumára és 5 év garanciát a napelemes kiegészítőkre. A meglévő 10, 18, 20, 22, 24 és 30 vákuumcsöves modelleknek köszönhetően a kollektor felülete 1,5 és 5,10 négyzetméter között lehet.

Fontos előnye, hogy a hibás vákuumcsövek cserélhetők anélkül, hogy a napkollektoros rendszert kiürítették volna a fagyállótól, és azt sem kell leüríteni. Ez nagy előnyt jelent mind a telepítők számára, mind a tulajdonosok számára, akik mentesülnek bizonyos kiegészítő díjaktól a napenergia rendszer hidraulikus körének glikollal történő ürítéséért és feltöltéséért.

 Napkollektor szerelési segédlet itt 

 

Napkollektor rendszerek kiegészítői: TacoSol ER SG HE

Napkollektor vezérlésA TacoSol szivattyúegységek Grundfos Solar UPM3 szivattyúkkal vannak felszerelve, 3 változatban: 1,5-6,0 l / perc; 4,0-16 l / perc; 8,0-28 l / perc. Az EU-ban 2015.08.01-jétől kezdve új szabályok vannak a hagyományos szivattyúk villamosenergia-fogyasztásának csökkentésére, amelyeket nagy hatékonyságú szivattyúk váltanak fel, ideértve a szolárállomások szivattyúegységeit. A német TACONOVA GmbH a napenergia-berendezésekben használt termékekre és alkatrészekre szakosodott vállalat. A TACONOVA ER HE napkollektoros hidraulikus készlet kielégíti a hidraulikarendszer hosszú távú, alacsony villamosenergia-fogyasztású működésének szükségességét. A hidraulikus készlet funkciói: szivattyúzás és az áramlás szabályozása az áramkörben. A maximális visszatérő üzemi hőmérséklet (az a rész, ahol a szivattyú található) 110 ° C, a maximális üzemi nyomás 8 bar. A TacoSol Circ ER HE napenergia-állomáson a hidraulikus áramkör kiegyensúlyozható azáltal is, hogy közvetlenül a szivattyúegységen mérik az áteresztőképességet. A szivattyúegységek fel vannak szerelve egy TacoSetter Inline 130 készülékkel, amely lehetővé teszi az elsődleges áramkörben keringő folyadék mennyiségének beállítását. Napelemes panelek.

A napelemes vezérlővel kombinálva a panelen (kollektorban) felmelegített napenergia folyadékot a napenergia állomáson továbbítják egy hőcserélőn keresztül a tárolótartályban a víz melegítéséhez vagy ivásához. A beépített TacoSetter Inline 130 kiegyensúlyozó készülékkel a térfogatáram a kollektor vagy a hőcserélő kimenetéhez igazítható és ellenőrizhető. Az áramlásmérés a TacoSetter úszó elvén alapul. A beállítást egy csavarhúzóval kell elvégezni, közvetlenül a tapadókorong beállító csavarján. Az áramlási leolvasási jel a lebegő test alsó széle. A napkollektoros rendszer hatékony működése csak akkor jelentkezik, ha gyakran légteleníti a rendszert (elválasztja a levegőt a rendszertől), és változó HE sebességű szivattyúkat használ.

Ha a Grundfos ER-HE recirkulációs szivattyú hidraulikusan kiegyensúlyozott, akkor az optimális hőátadást biztosít a napkollektorok mezőjéről a tároló kazánra vagy pufferre. A szolárrendszer működését negatívan befolyásolhatja, és a hőátadás veszteséges lesz, ezen intelligens vezérlőrendszer nélkül. A napkollektorokat csak egyenesen kell felszerelni. Az összeszerelés nagyon egyszerű, és egy személy is elvégezheti azt. A napkollektorba integrált biztonsági csoport biztosítja a hidraulikus rendszer megfelelő működését. A szivattyú hőmérsékleti hőmérővel rendelkezik. A vezérlőberendezések pontossága +/- 10%. a mért értékből. A szivattyú alkatrészei rozsdamentes acélból és műanyagból készülnek. A tömítések speciális anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a magas hőmérsékletnek. GRUNDFOS Solar UPM3 recirkulációs szivattyú, 3 változatban: 1,5-6,0 l / perc; 4,0-16 l / perc; 8,0-28 l / perc. Sárgaréz és borszilikát áramlásmérő, azzal a lehetőséggel, hogy a folyadék áramlását (sebességét) beállítsák a rendszerben.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Steca és Westech napelemes vezérlés

Westech irányítóközpontA Steca vagy a Westech elektronikus vezérlők vagy vezérlők kiváló minőségű és megbízható német termékek. A sokszínű választék lehetővé teszi a különböző konfigurációkban lévő napenergia-berendezések szükséges műszaki felügyeletét és vezérlését. Segítünk Önnek segíteni ezekben a műszaki összeszerelési rendszerekben, hogy megszerezzük a telepítés ideális automatizálását. Az automatizálások a gép prospektusát lefordítják a RO nyelvre. Napelemes vezérlő.

Az alábbi táblázatban bemutatott automatizálás kifejezetten különféle méretű és konfigurációjú napenergiával működő berendezések számára készült. Ezeket a rendszereket használati melegvíz melegítésére vagy a helyiség melegítéséhez használják. A napsugárzás hővel történő átalakulására a hőelektromos panel kollektorában kerül sor. A napelemes hőgyűjtőből származó hőenergiát tovább továbbítják a tárolókazánokhoz egy szivattyúval, amelyet ez a napelemes vezérlő folyamatosan támogat. Nem csak nyáron, hanem az átmeneti időszakban is, a napkollektoros berendezés hőenergiát termel.

Télen a napenergia-rendszer is meleg vizet szolgáltat, és csak napos napokon. (Nap fogakkal!) Télen fagyálló víz-glikol keveréket (-28 ° C) használnak a napenergia körből, és a telepítés nem fagyhat le. A fejlett, nagy teljesítményű technológia garantálja, hogy a háztartásokban melegvíz-szükséglet nagy részét be lehet fedezni napenergiával. További műszaki információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Napkollektor vezérlés

A Westech napelemes automatikákat a Resol gyártja Németországban. A Westech 2T3 vezérlő tehát a Made in Germany termék, mely magas színvonalú és megbízható. A napelemes szabályozó PWM funkcióval rendelkezik minden változó sebességű szivattyú számára. Ezeket az eszközöket sikeresen használják napkollektoros létesítményekben és készen állnak (készen állnak) a rendszerek megfelelő működésére. A vásárolt telepítéstől függően továbbra is Ön választhatja meg az operációs programot. A napkollektorok széles és változatos választéka magában foglalja a különböző konfigurációjú napenergia-berendezések szükséges műszaki felügyeletét és vezérlését. Segítünk Önnek abban az esetben, ha az ajánlásokkal és a műszaki szerelési rendszerekkel szeretné megszerezni az ideális automatizálást. Az általunk bemutatott automatizálás kifejezetten az összes napkollektoros berendezéssel való együttműködésre van tervezve.

Westech vezérlésEzeket a rendszereket a használati melegvíz melegítésére vagy annak a helynek a melegítésére használják, ahol lakik. A felbontású automatizálásnak legalább 3 PT1000 érzékelője van, amelyek az eszköz csomagolása és az automatizálás árába tartoznak. A napkollektoros létesítmények nagyon fontos eleme a hőátadásra szolgáló recirkulációs szivattyú. Zárt körben működik a paneltől a ház műszaki helyiségében lévő kazánig. Ezek a napelemekben használt recirkulációs szivattyúk lehetnek klasszikus szivattyúk vagy változó sebességű elektronikus szivattyúk. A felbontású automatizálás mindkét szivattyúvariánst vezérelheti, kiegészítő tartozékok nélkül. A napsugárzás hővel történő átalakulására a napelemes kollektor kollektorában kerül sor. A napelemes hőgyűjtőben előállított energia tovább kerül a használati melegvíz kazánokba. Ez a szabályozó folyamatosan segíti a recirkulációs szivattyúval ellátott akkumulációs edényeket.

Nem csak nyáron, hanem az átmeneti időszakban is, a napkollektoros berendezés hőenergiát termel. Télen a napenergia rendszer ugyanolyan jó, és forró vizet biztosít, de sajnos csak napos napokon. (nap fogakkal!) vagy tiszta napokon. Biztosan kellemesen lepni fog, amikor a külső hőmérséklet -20 ° C, és a napenergia rendszer a kazán vízét 50 ° C-ra emeli. A cégünk által forgalmazott rendszereket Solar Installations néven hívják fel, és ezért nagyon fontos, hogy annyi napos nap legyen télen. Napenergiával történő telepítéshez, nyáron és télen egyaránt ajánlott a víz-glikol (fagyálló napfény) keverékét használni, amely fagyálló és nagyon magas hőmérsékleten ellenálljon. A Westech által használt glikol.

A fagypont -28 ° C-on, és a forráspont csak 250 ° C-on, ha a hidraulikus oszlop nyomása 3,5 bar. Ezért kérjük, használja a cégünk által értékesített fagyállót, mivel használatra kész. Ne kockáztassa a Westech fagyálló más fagyállóval való kombinálását. A telepítés során nemkívánatos és nagyon veszélyes kémiai reakciók fordulhatnak elő.A fejlett, nagy teljesítményű technológia garantálja, hogy az otthoni melegvíz nagy részét napenergiával lehet befedni. További technikai információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 


Megújult a napkollektor kínálatunk, de megtartottuk a régi adatokat is. Alább a 2019 előtti adatokat és termékeinket olvashatják!

Melegvíz a Naptól! Napkollektoros rendszerek.

A napkollektor melegvizet készít. Figyelem! A napkollektor nem = napelem.

Napkollektor azért, hogy a melegvíz olcsóbb legyen! 

A napkollektor nem telepíthető mindenhova és minden célra gazdaságosan.

Napkollektor JixiangDE! Elkészíti és biztosítja a napkollektor a háztartások éves melegvíz igényének 80-85%-át, minimális elektromos áram felhasználásával. Ezt a járulékos energiaköltséget is leveheti a vállunkról a jól méretezett napelem rendszer, a közeljövő keresett terméke. (Vákumcsöves és síkkolektor a napenergia befogására, melegvíz készítés nyitott- és zárt rendszerrel.)

A JIXIANG napkollektor tulajdonságai (azon kívül, hogy kiváló minőségű és olcsó): házilag összeszerelhető, kis helyigény, könnyen telepíthető, nagyon kevés villamos energia felhasználás

A napkollektor alkalmazási területei: családi házak, kisebb társasházak felső emeletei, nyaralók, hétvégi házak, műhelyek,kempingek, garázsok. A napkollektor előnye, az egyszerű összeszerelés, és hogy szerelésekor nem kell keringető szivattyú és vezérlés is szükségtelen. A napkollektor csövekben és a fölé elhelyezett tartályban a melegvíz szabadon kering a gravitáció segítségével! (Ehhez kapcsolódik talán az egyetlen probléma ennél a gravitációs napkollektor rendszernél: a felhasználási helyhez viszonylag közel kell telepíteni!) Ideális a déli-délnyugati tájolással való elhelyezése a vákuumcsöves napkollektornak (pl. talajra, lapos tetőre) 40-50°-os dőlésszöggel, a szállított csomagban ehhez a szerelvények megtalálhatóak, de "ferde" tetőre is beépíthető.

 

Napkollektor vásárlás előtt kérje szakembereink tanácsait, szívesen segítünk!

Napkollektor vákuum csőZárt rendszerű (nyomás alatti, túlnyomásos) napkollektor:Magyarországon gazdaságosan az egész éves szükségletet tekintve kb. 70%-os melegvíz előállítás érhető el a Nap erejével. Ez az adat tapasztalati méréseken és gazdaságossági számításokon alapul. A napenergiával nyert melegvíz-ellátás sohasem lesz folyamatos. Nyáron is vannak borúsabb, hűvösebb napok, télen pedig átlagosan kevesebb a napsütéses napok száma, sokkal rövidebbek a nappalok, kisebb a Nap ereje (alacsonyabb szögből süt a Nap). Kiegészítő fűtésre tehát mindenképpen szükség van a folyamatos, zavartalan melegvíz-ellátás érdekében. Ez történhet alacsony hőmérsékletű kazánnal vagy elektromos fűtőbetéttel. Az általunk forgalmazott rendszerekben a kisegítő fűtéshez minden esetben elektromos energia szükséges. Az alacsony hőmérsékletű kazánnal történő kiegészítő fűtés esetén olyan tartályra van szükség, melybe két egymástól független hőcserélő van beépítve, az egyik a napkollektor, a másik a kazán hőjét fogadja. Ekkor természetesen a vezérlő elektronika is bonyolultabb. Ilyen két hőcserélős tartályt kell alkalmazni alacsony hőmérsékletű fűtés napkollektoros fűtésrásegítésénél is. Mindig az alsó hőcserélőre kell kapcsolni a napkollektort, a felsőre pedig a kazánt. A vezérlő elektronika gondoskodik róla, hogy a kazán csak akkor kapcsoljon be, ha a napkollektorból nem gyűlt össze elegendő hőmennyiség. Ilyen egy jó alternatív megoldás.

A fent leírt zárt rendszer zavartalan működéséhez elengedhetetlen a rendszert nyomás alatt tartani és légteleníteni. A fellépő magas hőmérsékletek miatt (nyáron akár 160°C is lehet a napkollektor hőmérséklete!) a légtelenítő szelepet nem szabad automata üzemmódban működtetni, mindig a légtelenítés idején néhány percre szabad csak kinyitni. 

Napkollektor a tetőn

A tágulási tartályt és a keringető szivattyút pedig a rendszer legmélyebb, leghidegebb pontján kell elhelyezni a rendszerhez mellékelt telepítési útmutató figyelembe vételével. A rendszer karbantartási munkálataihoz tartozik még a fagyálló folyadék fagyáspontjának az ellenőrzése, szükség esetén újbóli beállítása minden ősszel. (Megújuló energiát használ, energiatakarékos.)

Családi házak vízmelegítésén és fűtésén kívül, a napkollektorok nagyobb létesítmények (motel, sport létesítmények, társasházak, stb.) esetén is használhatóak. Plusz vákuumcső rendelhető. HMV (háztartási meleg víz) előállításának ismert, kedvelt berendezése a napkollektor. Fűtésre nem, vagy csak fenntartásokkal ajánljuk! Mint a síkkolektort.

Napkollektor Petőháza Tűzoltóság épülete. Kivitelező: SunSmart Ausztria

 

Rövid információ egy elégedett vevőtől a gravitációs napkollektorról:

Napkollektor rendszer rajz

Nekünk ez a napkollektor rendszer van felszerelve! Nyáron mindent meleg vízzel csinálok ( főzés, befőzés) de nem győzöm kihasználni a vizet. A szabadesés nagyon jó mert így sok vizet takarítunk meg mivel a nyomás nem olyan nagy de a fürdéshez is elegendő.

Amikor sokáig elvolt borulva (4-5 nap) akkor csak 35-40 fokos volt a víz, az ultraibolya sugarak borús időbe ennyire képesek felmelegíteni.
2009 őszén elfelejtettük a vizet leengedni és belefagyott a lejövő vízcsőbe, decemberbe mikor elég enyhe volt az idő és a nap is sütögetett kiolvadt és letudtuk engedni, egészen felmelegedett a víz a tartályba.

Mindenkinek nagyon ajánlom, a befektetés 2-3 év alatt teljesen megtérül és most amit önök ajánlanak majdnem a fele ár mint amiért mi csináltattuk. A teljes költsége szereléssel együtt 190 ezer volt. Most gondolkodunk az energia kiváltásán és a fűtésen!! Szép napot kívánok! Matécsik József (2011.01.30.)

Egy kis technikai és számítási segédlet, hogy könnyebb legyen a döntés: érdemes napkollektoros rendszert kialakítani:

(Tájékoztató információ a Naplopó Kft honlapjáról. Köszönjük!)

Magyarország adottságai mellett átlagos használati-melegvíz készítő napkollektoros rendszert alapul véve elérhető éves 55-65%-os szoláris részarány. Ekkor a kollektoros rendszer éves hatásfoka 35-40%. Vagyis a napkollektorok az érkező napsugárzás 35-40%-át hasznosítani tudják. Hazánkban 1 m2 déli tájolású és 45° körüli dőlésszögű felületre a tudástás napsugárzásról szóló cikke szerint megközelítőleg 1370 kWh energia érkezik a Napból. Az éves hatásfok figyelembevételével kollektorokkal ebből átlagos esetben 550 kWh/m2, jobb kihasználtság esetén pedig akár 600-650 kWh/m2 is előállítható.

Az érkező és a hasznosítható napsugárzás átlagos napi mennyisége havi bontásban az 5. ábrán látható. 1 m2 megközelítőleg déli tájolású és 45° körüli dőlésű felületre a nyári hónapokban naponta több mint 5 kWh hőmennyiség érkezik, és ebből napkollektorokkal 2-3 kWh hőmennyiséget tudunk hasznosítani. Vagyis – hogy kézzelfoghatóbb legyen ez az adat - 1 m2 napkollektorral nyáron napi 50-60 liter vizet tudunk felmelegíteni 50°C-ra. De látható az ábrából az is, hogy a jó minőségű napkollektoros rendszerek nem csak nyáron, hanem – bár természetesen kisebb mértékben - a téli félévben is alkalmasak hőtermelésre. Bár decemberben és januárban a hasznosítható napenergia viszonylag kevés, március-áprilisban, illetve szeptember-októberben már 1,5-2 kWh/m2 hőmennyiséget tudunk napkollektorral előállítani.

Hasznosítható napsugárzás

 

Figyelem! A napkollektor nem azonos a napelemmel! A napelemmel kapcsolatos rövid ismertetés itt:→

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Vissza a napelem oldalra

Vélemények