Keringető szivattyú

Keringető szivattyúKeringető szivattyú a hőszivattyúhoz

A hőszivattyús rendszerek fontos alkatrésze a keringetőszivattyú.

Pontos méretezése és kiválasztása elengedhetetlenül fontos - a megfelelő cső keresztmetszet mellett - hogy a hőszivattyú gazdaságos működtetéséhez szükséges víz tömegáram mennyiség meglegyen. Tehát kimondható, hogy a keringetőszivattyú helyes méretezése a hőszivattyú működésének alapja.

Az általunk ajánlott Meeting hőszivattyúkban nincs gyárilag beépítve a keringetőszivattyú, mert annak mérete és teljesítménye mindig a helyszín adottságaitól függ.

Az alábbi információk alapján lehet meghatározni, hogy mekkora keringető szivattyút kell beépíteni a rendszerbe:
- hőszivattyú teljesítménye, hőcserélőjének ellenállása
- a hőszivattyú és puffertartály közötti ellenállás mértéke
- cső keresztmetszet és hossz, szükséges idomok
- áramláskapcsoló ellenállása

Amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak, akkor csak ki kell választani a keringető szivattyúkhoz adott műszaki adatlapon meghatározott diagramm segítségégével a szükséges típust. 

keringetőszivattyú energetikai besorolásaszivattyú beépítéseAmennyiben vevőink igénylik, a hőszivattyú mellé szállítjuk a szükséges alkatrészeket (pl. áramláskapcsoló, hidrováltó, hőcserélő), köztük a keringetőszivattyút is. 

Az általunk kínált keringető szivattyú árak rendkívül versenyképesek, minőségük kifogástalan, a garanciális idő 1 év, amely a teljes hőszivattyús rendszer meghatározott időszakonkénti ellenőrzése esetén 3 évre hosszabbítható!

A keringetőszivattyúink döntő többsége "A" energiaosztályú, üzemeltetési költsége alacsony, passzolva a hőszivattyú takarékos üzemeltetési adataihoz!

Néhány szakmai fogásra tekintettel figyelni kell a keringető szivattyúk beépítésére.

Legfontosabb, hogy a szivattyúk elhelyezésénél figyelni kell, hogy ne érje kívülről víz!
A csapágyak hosszú élettartamát biztosítjuk, ha precízen "vízszíntbe" állítjuk a szivattyút. 
A szivattyú beépíthető függőleges, vagy vízszintes ágba, a lényeg, hogy a szivattyú fej (ahol a digitális kijelző található) sem lefele, sem felfele nem fordítható. A szivattyú mellé adott prospektuson a leírtak szemléletesen követhetőek.

Az alábbi diagramhoz hasonlóan minden szivattyúnál megtalálható a kiválasztást segítő és szükséges adatlap, amely a tervezők munkáját segítik a precíz keringetőszivattyú választáshoz:

teljesítmény diagram


 Kompresszor  -  hőcserélő  -  elpárologtató  -  puffertartály  -  hidraulikus váltó

Vélemények