Hírek

Talajkollektoros hőszivattyú működésének tapasztalatai

Talajkollektoros hőszivattyú tapasztalatok

A hőszivattyús történetünk 2008 tavaszán kezdődött. 140 m2-es családi házunk tervezésekor a talajkollektoros hőszivattyú beépítése mellett döntöttünk a tervező hathatós rábeszélésének köszönhetően. Célunk: fűtés hőszivattyúval.

Tóba süllyesztett műanyag csövek adják a meleget

Tóba süllyesztett műanyag csövek

Amennyiben a közelünkben van egy olyan mélységű tó, amelyik télen sem fagy át teljesen, akkor találtunk egy olyan hőforrást, amelyik igazán gazdaságossá teszi a víz-víz rendszerű hőszivattyú működését az épületünk fűtésére, vagy akár hűtésére.

Hőszivattyú cikkek, hírek rólunk

Hőszivattyú hírek rólunk

Egyre többen ismerik a hőszivattyú előnyeit. Fűt, melegvizet készít, mindezt lényegesen olcsóbban, mint ha gázzal állítanánk elő. Ráadásul még hűteni is tud, nem robban fel, nincs szénmonoxid mérgezés, stb. Itt azokat a cikkeket szedjük egy csokorba, ahol a hírek ránk mutatnak.

Koktélok a medence parton...

Hőszivattyú, medence, koktélok

Kora tavasztól késő őszig biztosítja a hőszivattyú - rendkívül gazdaságosan - az úszómedence fűtését, ezzel jelentősen megnövelve a strandszezon hosszát. A medenceparton meg hívogatóan vár a frissítő nyári koktélok széles választéka...

Garancia, és karbantartás

Garancia, és karbantartás

Tisztelt SNAP Kkt! Köszönöm az árajánlatot, korrekt és gyors választ kaptam. Két kérdés azért még eszembe jutott. Mit jelent a fogyasztási és megtérülési garancia? Mennyibe kerül a garanciális karbantartás?

Aktív passzív hűtés hőszivattyúval

Aktív passzív hűtés hőszivattyúval

Azt már sokan megtapasztalták hazánkban is, hogy a hőszivattyú - Geo tarifával lülönösen - gazdaságosan fűti a lakásokat. De mi a helyzet ha hűteni kell? Mi módon lehet hűteni is hőszivattyúval? Bátran kijelenthető...

Talajszonda fúrása hőszivattyús fűtéshez

Talajszonda fúrása hőszivattyús fűtéshez...

... azaz mire figyeljen az ember lánya. Elöjáróban leszögezem, hogy a talajszonda fúrásáról akkor hallottam elősször, amikor a házam fűtésénél szóba került a hőszivattyú, mint lehetséges alternatíva. Ma sem tudok róla sokat, de amit tapasztaltam leírom...

HMV hőszivattyúval

HMV hőszivattyúval

Visszatérő téma a hőszivattyú vásárlásakor, hogy a HMV-t (háztartási melegvíz) megéri-e hőszivattyúval előállítani? A rezsi szempontjából a válasz egyértelműen igen! És a konfortérzetünket is javítja.

Hőszivattyú: igen, vagy nem?

Hőszivattyú: igen, vagy nem?

Három kérdés, és megtudja, hogy a hőszivattyú megfelelő választás-e Önnek… A kérdés csak az épület gépészeti és energetikai felújításnál kérdés, új ház építésénél egyértelműen a hőszivattyú a jó választás!