Hírek

Ziment falfűtés rendszer

Ziment falfűtés hőszivattyúhoz

Hőszivattyús fűtéshez - hűtéshez leginkább a sugárzó hőleadó rendszer javasolható. A padlófűtés mellett ilyen a fal- és mennyezet fűtés, hűtés. A rendszer hazai gyártója a Ziment Kft. A Ziment falfűtés rendszert ajánljuk a hőszivattyúink mellé, amely beépítésével lesz igazán gazdaságos a hőszivattyús fűtés.

Túl jó a hőszigetelés

Túl jó a hőszigetelés és a légzárás

Túl jól sikerült a hőszigetelés és a légzárás a családi házon, de emiatt nem kezdett el főni az építtető feje. A neten rengeteg penészes, befülledt lakásról írnak a kárvallottak: a drága 2-3 réteges nyílászárók, és a hőszigetelés ellenére vizesek a falak és pára folyik az ablakon. Mi akkor a megoldás?

Hőszivattyú fűtés előtti átvizsgálása

Hőszivattyú felkészítése a télre

Szeptember elején még nehéz elhinni, de lassan itt a tél, és kezdődik a fűtési szezon. A garancia érvényességének megtartása érdekében szükséges a hőszivattyú és a hozzá kapcsolódó hőszivattyús rendszer fűtési szezon előtti átvizsgálása.

Amit rosszul tudtál a napelemekről

Tévhitek a napelemekről

A napelemekről ma még - sajnos - keveseknek van Magyarországon személyes tapasztalata, a világ szerencsésebb részén viszont már a legtöbb új ház építése elképzelhetetlen napelemek nélkül. Nálunk viszont nagyon sok tévhit kering a napelemes rendszerekről. Ezek közül gyűjtöttek össze egy csokorral ...

Hőszivattyút most nem adtunk el...

Mit kíván a megrendelő?

Nagyon gyors megtérülést... Ez a történet is ajánlat kéréssel indult. Már az elején lelövöm a poént, hőszivattyút most nem tudtunk eladni, de több - a későbbi értékesítést segítő - dolgot megtanultunk. Néhány levélváltás, és rájöttünk: nem csak nekünk kell ismerni a hőszivattyú tulajdonságait, de a tudást - érthetően - tovább is kell tudnunk adni.

Napelemes rendszer árak

Napelemes rendszer árak

Tisztelt Cégvezető! Villamos tervező mérnök vagyok Kaposvárhoz közel élek. Immár 35 éve készítem a családiházak villamos terveit: Látom, hogy egyre többen keresik a napelemes rendszereket. Érdekelne, milyen tapasztalataik vannak, mennyibe kerül különböző nagyságú rendszerek ára? Milyen megtérülési idővel számolnak?

Mennyit ér a hőszigetelés?

Mennyit ér a hőszigetelés?

Hőszivattyút szeretnénk beépíteni. Ahogy olvastam a több honlapon is, a padlófűtés esetén ideális ez a fűtési mód. Kértünk több ajánlatot, az árak rendkívül eltérőek, de az okokat senki nem magyarázta el. Miként lehet, hogy az egyik cég ajánlatához képest a másik akár háromszoros is lehet? Van erre elfogadható magyarázat?

Hogyan működik a napkollektor?

Hogyan működik a napkollektor?

Megéri, vagy nem éri meg a napkollektor telepítése? A kertben letekert fekete cső is napkollektor? Esetlag az állványra tett fekete hordó is? Ha probléma adódik vele, meg tudom javítani, vagy forduljak szakemberhez? Most összegyűjtöttük itt a válaszokat egy csokorba...

Úszómedence tisztítása

Medence tisztítás

Az úszómedence tisztítása az egyik leghálátlanabb feladat, amit a medence tulajdonosok csak el tudnak képzelni. Fantasztikus érzés saját kerti- vagy beltéri medencével rendelkezni, de a tkarbantartást szívesen bíznánk másra. Ha még sem, akkor itt néhány jó tanács...