Hírek

Dunavarsányban nem lettünk népszerűek...

Ha nem megfelelő az installáció...

Vannak esetek, amikor valósággá lesz a népi megfigyelés és ha a hozzá nem értés még szorgalommal is párosul, nem lehet belőle jól kijönni. Illetve lehetne, de kell hozzá közös akarat. Egy számunkra mindenképpen, de leendő vásárlóink számára is tanulságos történetet írunk le, lehetőleg röviden. Tanuljunk belőle mindanyian!

Hőszivattyút ellenző kommentek a facebook-on

A felcsúti hőszivattyú vitát generált

2017-ben kiírt lakossági energetikai felújításon nyert kamatmentes hitelből megrendelt és elkészített hőszivattyús fűtési rendszerről tettünk fel a facebookra egy fizetett reklámot, és naivan megírtuk a telepítés helyét: Felcsút. A negatív megjegyzések mellett több szakmai hozzászólás is érkezett, érdekes diskurzus alakult ki...

Hány év megtérüléssel kell számolni hőszivattyú beépítése esetén?

Hány év megtérüléssel kell számolni hőszivattyú beépítése esetén?

Az energiatakarékos fűtésnek ma már több alternatívája is létezik, az egyik ilyen ígéretes opció a hőszivattyú. A hőszivattyú hatékonyan képes helyettesíteni a hagyományos fűtést, és elegendő mennyiségű, optimális hőmérsékletű meleg vizet biztosítani egy egész háztartásnak.

Hőszivattyú vagy elektromos kazán

Hőszivattyú, vagy elektromos kazán?

Érdekes felvetést hozott a 2017-es esztedőben a családi lakóházak felújítására szolgáló kamatmentes hitel. Mvel a szükséges átalakításokra nem mindenhol elegendő a 10 millió Ft, elkezdődött a számolgatás, milyen fűtési rendszerből lehet kigazdálkodni a felkínált összeget.

Komlós Ferenctől búcsúzunk

Komlós Ferenc élt 75 évet.

Életének 75. évében egy nagyszerű, a hőszivattyús technológiát egyedülállóan ismerő, a megújuló energiában megingathatatlanul hívő kolléga hagyott itt bennünket. Számtalan hazai és nemzetközi egyesület, társaság és kamara tagja, ahonnan

Japán hőszivattyúk: meleg a levegőből és a föld mélyéről!

Japán Chofu inverteres hőszivattyú

A hőszivattyú arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki, és azzal fűtsön épületeket. Használatával a természetben található energiát fűtésben, vagy meleg víz előállításában lehet felhasználni, illetve hasznosítani lehet a környezeti hőt.

Smartflower a napraforgó napelem

"Virág" termeli a villamos energiát: Smartflower

Exkluzív napelem a Smartflower. De nem csak önmagáért szép, hanek a tulajdonosának is öröm. Rendkívül esztétikus, technikás, ráadásul optimális kialakításának köszönhetően a legnagyobb hatásfokkal termeli az energiát, hosszú évtizedeken keresztül!

On-line energiafelügyelet

Enectiva - On-line energiafelügyelet

Hallott már róla? Az Enectiva egy internetes energiagazdálkodási rendszer, melynek létesítménykezelési funkciói vannak. Egy épület önálló kiszolgálójaként működtethető, ipari létesítményekben, társasházakban, vagy akár nagyobb családiházban is

Nem győzzük hangsúlyozni. Szigeteljen!

Hőszigetelés anyagok, hőszigetelési árak

A hőszivattyú csak akkor értelmes beruházás, ha az épület hőszigetelése, és hőtartó képessége megfelelő. Ennek legfontosabb eleme (a nyílászárók mellett), a megfelelő minőségű és vastagságú hőszigetelés, amit szakszerűen építenek fel!