Esté Credit

HŐSZIGETELÉS ANYAGOK, HŐSZIGETELÉSI ÁRAK


Ne az utcát fűtsük, hőszigeteljünk!

Nem győzzük hangsúlyozni, és elengedhetetlen, ha a hőszivattyús rendszerünkkel jelentős rezsi megtakarítást kívánunk elérni: szigeteljünk!

Természetesen nem mindegy milyen anyagot választunk a hőszigeteléshez, és az sem elhanyagolható, hogy milyen vastagságban tesszük fel az épület falára.
Minden anyagot nem tudunk bemutatni, de 3 féle anyag tulajdonságait és a hőszigetelő anyag árát feltüntetjük. Azért csak a hőszigetelő anyag árát, mert a munkadíj rendkívül sokmindentől függ, azt csak a helyszíni felmérés után lehet pontosítani (örömmel adunk ajánlatot az érdeklődőknek).


Bemutatunk néhány homlokzati hőszigetelő rendszert:

Expandált polisztirolhab (EPS)

Talán a legismertebb, és legelterjedtebb hőszigetelő anyag a polisztirol (hungarocell). Nagyon jó a hő és a hangszigetelő képessége, kedvező ára és ár-érték aránya miatt az egyik legnagyobb mennyiségben felhasznált hőszigetelő anyag. A magas hőmérséklet nem a barátja, max 80-85 C fok, és nem UV álló. Vitathatatlan előnye a kedvező ár, Az elterjedése okán mindenkinek elsőre a “hungarocell” jut eszébe, rendkívül ismert.

Grafitos hőszigetelő rendszer

Előnye a polisztirol habbal szemben a rosszabb hővezetési képesség (kb 20%), köszönhetően a hozzáadott grafit adaléknak. Ezáltal vékonyabb grafitlemezzel érhető el a porisztirollal azonos hőszigetelés. A grafitos hőszigetelési rendszer nem igényel más rögzítés technikát, gyakorlatilag a felhelyezése megegyezik a “hagyományos” polisztirol lapokéval. Ajánlható felújítások során is, mikor fontos szempont, hogy a szigetelés minél kisebb helyet foglaljon, a rendelkezésre álló vastagságban minél jobb legyen a hőszigetelési érték.

 

Kőzetgyapot hőszigetelő rendszer

Rengeteg előnyös tulajdonsága miatt fokozatos a térhódítása a homlokzatszigetelő anyagok között: kiváló légáteresztő, nem éghető, nagyon jó hő- és hangszigetelő. Mivel nem éghető, emiatt magas épületek hőszigeteléséhez is megfelelő, korlátozás nélkül beépíthető. Nem zsugorodik, nincs hő tágulása, egészségre ártalmatlan, stb… Ami az elterjedését némileg gátolja, az a viszonylag magasabb ár (a polisztirollal szemben), a sokkal gondosabb beépítést követelő kialakítása.

 

 Néhány hőszigetelés anyag árának összehasonlítása

Anyag vtgs Polisztirol hab Grafitos szigetelés Kőzetgyapot hőszigetelés
5 cm 1.350,- Ft 1.650,- Ft 2.450,- Ft
10 cm 2.250,- Ft 2.800,- Ft 4.000,- Ft
15 cm 3.200,- Ft 3.900,- Ft 5.600,- Ft
20 cm 4.000,- Ft 5.100,- Ft

 

A Polisztirol hőszigetelő rendszer tartalma: EPS 80 polisztirol 1 m², polisztirol ragasztó 5 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

A grafitos hőszigetelő rendszer tartalma: grafitos polisztirol 1 m², grafitos polisztirol ragasztó 5 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

A kőzetgyapot hőszigetelő rendszer tartalma: Vakolható kőzetgyapot 1 m², kőzetgyapot rendszer ragasztó 8 kg, üvegszövetháló 145 g 1,1 m²

Természetesen a fenti árakhoz még többféle kiegészítő anyag ára és a munkadíja is hozzá tartozik.
Igény esetén nem csak a fenti anyagot tudjuk szállítani, de állványozással, kiegészítő anyagokkal, a rendszer felépítésével és a komplett fedő szinezéssel is ki tudjuk a megrendelőket szolgálni.


Felkeltettük érdeklődését?

Rövid határidővel vállaljuk családi lakóházak hőszigetelését (max 2 szint), kedvező áron, garanciával.

Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

Scroll to Top