Hidraulikus váltó szerepe

Mi a hidraulikus váltó szerepe a hőszivattyús fűtésben?

Hidraulikus váltó alkatrészekItt egy példa, mi kell a jó tömegáramhoz, ha nincs hely megfelelő méretű puffertartály elhelyezéséhez

A készlet tartalma:

Hidraulikus elválasztó
keringető szivattyú
áramláskapcsoló

A készlet használatával érhető el a szükséges tömegáram a hőszivattyú fűtés-hűtés esetében. (Természetesen minden hőszivattyú típus más-más méretezésű alkatrészt kíván. Ennek méretezése mérnöki munka, kérjük, forduljon szakemberhez.)
A hidraulikus váltó telepítése után - megfelelő méretű csőcsatlakozással - lehetősége van a hőszivattyúnak, hogy folyamatosan tudja előállítani a fűtési melegvizet (vagy nyáron a hűtéshez a hideg vizet).

Ezzel érhető el a primer körön keresztül a kisnyomású veszteség.
A szekunder körben már lehet kisebb tömegáramot biztosító csöbeket, keringetőszivattyút beépíteni, akár 50%-kal kisebb tömegáram szükséges (gépésztervező itt sem hagyható ki a számolásból!) Ezáltal természetesen olcsóbb is lehet a teljes gépészeti beruházás.

Felhívjuk figyelmet, hogy a csőátmérő a primer körben nagyobb kell legyen, mint a hőszivattyúból kilépő csonk mérete. Mindíg felfele bővítünk!

Ismételten megjegyezzük, hogy a hidraulikus váltó beépítését akkor javasoljuk, ha nincs a puffertartálynak megfelelő méretű hely, vagy nem ON/OFF hőszivattyút telepítünk, hanem inverteres gépeket.

A hidraulikus váltók ára itt

Amennyiben szettben kívánja megvásárolni az alkatrészeket, természetesen jelentős kedvezményt biztosítunk, és magától érthetődően biztosan a megfelelő teljesítményű alkatrészeket fogják beépíteni Önnek. Érdekes lehet az ajánlat?

Vegye fel velünk a kapcsolatot! 


A hőszivattyúkhoz tartozó hidroblokk szett ár (tájékoztató jelleggel):

MD20D 132.000,- Ft; MD30D 159.000,- Ft; MD40D - MD50D 167.000,- Ft; MD60D 187.000,- Ft; MD100D 356.000,- Ft. (2018.02.15.)


 Kompresszor  -  hőcserélő  -  elpárologtató  -  puffertartály

Vélemények