Talajszonda és kútfúró mester

Szonda és kút fúrás hőszivattyú berendezésekhez 

A Meeting és Hiseer víz-víz hőszivattyúink értékesítése mellé most már a kút és szonda fúrását és a kutas valamint talajszonda rendszerek "kulcsrakész" kivitelezését is vállalni tudjuk versenyképes áron! 

Bányai ZsoltBányai Zsolt kútfúró mester a partnerünk.

Mottója: A kútfúrás nem gépészet, hanem bányászat, és aki 9,81 méternél lejjebb kutatkodik a földben az rájön, hogy nem ura, csak része a természetnek!

Nem csak a hőszivattyúk értékesítését és beépítését végzi, de vállalja:

a kutas, és talajszondás víz-víz rendszerű hőszivattyúk működéséhez szükséges víznyerő és víznyelő kutak fúrását; a talajszondák fúrását, a szonda beépítését, tömedékelését. Zsolt rendelkezik a kút és szonda fúráshoz szükséges valamennyi szakismerettel, és a munka vállalásához szükséges tanúsítványokkal (Szakiskolai végzettség; TÜV; ÉMI). 

Ezt mondja Bányai Zsolt magáról, a fúrógépről és a technikájáról:

"A fúrógépeket nem csak üzemeltetem, de valamennyit magam építem kollégáimmal.
Az állítható szögű százaz (csigás) fúrók után következett az első rotary (folyadék öblítéses) rendszerű fúrógépem, az INTRUDER építése. Ez egy komplett fúrórendszer miniben.
Célom, hogy 120 méter talpmélységet fúrni képes fúrógépet alkossunk, ami képes talajszondás furatokat képezni. 
Az első sikeres tesztfúrást és kivitelezést egy vízkút készítésén végeztünk el a Mecsekben.

talajszonda és kútfúrásA fúrót egy 10 kW-os Honda aggregátor üzemelteti, ami ellátja a fúrómotort, a 2 db öblítőszivattyút, a csörlőt és szükség esetén az előtolást. A gép külső, 1,2 m3 iszaptartállyal van ellátva. 

A gép beüzemelése után megkezdtük a 40-50 méteres vízkutak fúrását. Egyre mélyebbre ér le fúrógépünk. Rövidesen elérjük a várt 120 méteres talpmélységet. Ahogy már említettem, nem csak fúrjuk a kautakat, szondákat, de minden - a rendszerhez tartozó - alkatrészt beépítünk."

Talajviszonyoktól függően a szondafúrás és építés komplett vállalási ára: nettó 6.900 - 7.800,- Ft/m + utiköltség. (Ez jelentősen a jelenlegi piaci ár alatt van!)

Ahhoz, hogy közelítő pontossággal meg tudjuk határozni, hogy milyen költségekkel kell számolni kútfúrás, vagy talajszonda telepítésnél, kérje tőlünk E-MAIL-ben, és töltse ki a "Munkafelvételi adatlap talajfúráshoz" kérdőívünket.

vagy kérjen tőlünk ajánlatot a 0036 20 268-9757 telefonszámon.

A YuoTube-n megnézhető az ívóvíz kút fúrása


Itt vannak a víz víz rendszerű Meeting hőszivattyú típusaink.

Itt pedig a víz víz rendszerű Hiseer hőszivattyú típusaink, amelyekhez most már a kút- és szondafúrást is tudjuk ajánlani.


A hőszivattyú működése. Rövid, egyszerű ismertető Bányai Zsolt részéről:

A hőszivattyú működési elve

Hőszivattyú gázkazán helyett

A lehető legegyszerűbben bemutatva a hőszivattyú működési elvét.

Fűtéskorszerűsítés hőszivattyúval, reális áron! Fűtsön Ön is alacsony energiaigényű hőszivattyúval.

Hogyan lehet hőszivattyúval fűteni?

Nagyon egyszerűen! A hőszivattyú ugyanazon az elven működik, mint a hűtőszekrény csak fordítva is tud üzemelni! A hűtőgép elektromos áram felhasználásával belül (bent) hűt és kívül (hátul) fűt! Tehát a belsejében hidegen tartjuk az élelmiszert, de kívülről (a hátuljából), főleg nagy teljesítményű berendezés esetében, rengeteg hőt ad le annak a helyiségnek, amiben üzemel! A hőszivattyú (fűtő üzemmódban) pont fordítva működik: elektromos áram segítségével, a lakás belsejét fűti (bent fűt) és kinti környezetet (az utcát) hűti!A hőszivattyú működésének elve

 A hűtőszekrény működési elve            A hőszivattyú működési elve 
Miért fogyaszt keveset?Miért fogyaszt kevés elektromos áramot a hőszivattyú?

A hőszivattyú a fűtéstechnikában élenjáró befecskendező és kompresszor technológiát, és az inverteres vezérlést használja, így a hőszivattyú akár 1 kW elektromos áram felhasználásával; 3 - 5 kW hőenergiát állít elő! Így ebben az esetben; minden fűtésre szánt 10.000 Forintból maximum 3300 Forintot fizet Ön, a többi költséget a berendezés a környezetből kivont hővel biztosítja. A berendezés használatához az áramszolgáltatótól kedvezményes áram tarifát igényelhet, továbbá a beépítés támogatására pályázatot adhat be!

Fűteni, hűteni is képes, meleg vizet termel! Könnyen és gyorsan telepíthető! A megtakarítás a gázfűtéssel szemben: 30-50%. Nincs szénmonoxid mérgezés veszély, mint a gázfűtésnél! Nincs széndioxid kibocsájtás! Ez a fűtésrendszer emeli az ingatlan értékét! Lakásokba, házakba, üzletekbe, iparcsarnokba, intézményekbe és irodákba is beépíthető!

höszivattyú elhelyezése 

Tanácsadás, árajánlat: Sulyok Tibor, Forgalmazó. Mobil: +36 20/ 268-9757. Email: tibor.sulyok@gmail.com Web: www.rifeng-hoszivattyu.hu

Tanácsadás, kútfúrás, forgalmazás, árajánlat: Bányai Zsolt, megújuló energia technikus. Mobil: +36 70/ 514-6980. Email: talajfuro@gmail.com Web: Talajszonda-kut-fúrás

Vélemények