Esté Credit

MEGÉRKEZETT A JAPÁN CHOFU HŐSZIVATTYÚ

Egyre ismertebb Magyarországon is a japán csúcskategóriás Chofu hőszivattyú, de eddig valahogy kimaradt az ország nyugati fele (talán messze a főváros?). De most megtörni látszik a jég. Rövidesen két család is élvezheti a Chofu levegő-víz hőszivattyú nyújtotta kényelmet és biztonságot. Az inverteres technológiának köszönhetően egy rendkívül gazdaságos és minden fűtési, hűtési és háztartási melegvíz készítést kielégítő hőszivattyús rendszer kerül a Köszeg és Bük közelében fekvő takaros kis községbe. További képek a Galériában.


Chofu 16 kW-os hőszivattyú a nyugati határon…

A vásárlónk házában előzőleg vegyestüzelésű kazán adta a meleget, egy nagy méretű puffertartályon keresztül. A hőleadó felületet – néhány radiátortól eltekintve – a padlóban és falakon futó csövek adják, sugárzó felületfűtést biztsítva.

Némi átalakítás után a Chofu 16 kW-os levegő-víz inverteres hőszivattyú már nem csak fűteni fogja a házát, de a nyári kánikulában a falakra integrált csövekben keringetett a hideg vizzel hűteni is lehet a lakás egyes részeit. A házigazda elképzelésének megfelelően – egy háromjáratú motoros szelep beépítésével – a háztartási melegvizet is a hőszivattyú biztosítja.

Azt kell mondjuk, szerencsénk van a horvátzsidányi megrendelőnkkel.

Rendkívül precízen, nagyon gondosan előkészítette a hőszivattyú fogadásához a “terepet”.

– elkészítette a hőszivattyú fogadására a beton alapot

– “beáasta” a járda alá, és átvéste a főfalat a 110-es PVC csöveknek

– kialakította a kismegszakítóknak és fi relének a dobozát,

– befűzte a tápkábelt, és egyéb elektromos kábeleket

Ezek után elkezdődött a hőszivattyú telepítési munkálata, a meglevő rendszerre történő rácsatlakozása. És mivel meglehetősen drága, ráadásul kevés a megfelelő szakember, így a házigazda a sajátkezű beépítés mellett döntött.

A képek magukért beszélnek.

A hőszivattyús rendszer primer oldali kialakítása elkészült. A beltéri (szekunder) oldali munkákról a további képek a munka előrehaladtával kerülnek fel …

Chofu 16 kW-os hőszivattyú 380V

Scroll to Top