Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

MD100D HŐSZIVATTYÚ ELŐSZÁLLÁSON

MD100D Előszálláson
Meeting MD100D hőszivattyú Előszálláson

Ez már a sokadik 36 kW-os hőszivattyú a Meeting-től, de eddig kizárólag ipari felhasználásra építették be.

Most azonban egy nagyobb méretű családi lakóház gázkazán fűtésének kiváltására vásárolt a tulajdonos. Így épült ki a Meeting MD100D hőszivattyú Előszálláson
A levegő-víz hőszivattyú, aminek a beüzemelése megtörtént, a tulajdonos saját kezűleg építette össze a házának fűtési rendszerével. A 36 kW-os hőerőgép nem hazudtolta meg magát, az 1000 literes puffertartályt – méretezett SWEP hőcserélőn keresztül – rendkívül gyorsan felfűtötte. (Az NA50-es rézcsövekről a beüzemeléskor még hiányzott a hőszigetelés.) A tulajdonos szakszerű beépítésének hála, a hőszivattyú az első pillanattól a gyári beállításokkal hiba nélkül üzemelt. A beépítésről a tulajdonos gondoskodott, figyelmesen, kitűnő minőségben.

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen tőlünk ajánlatot!

Hasznos tipp: Végezzen rendszeres karbantartási ellenőrzéseket

A hőszivattyú megfelelő működésének megőrzésének egyik legjobb módja a rendszeres karbantartási ellenőrzés. Egy – hőszivattyúkhoz értő – képzett szakember megvizsgálja a hőszivattyút, és ezen ellenőrzések során elvégzi a szükséges javításokat vagy karbantartásokat.

Ha a hőszivattyút a gyártó ajánlása szerint – például évente – karbantartja , hozzájárulhat a hőszivattyú garanciájának határidőn belüli tartásához . Így, ha valami meghibásodik az egységgel, akkor a javítás nem kerül pénzbe..

Jellemző, hogy a Meeting hőszivattyú egységet évente legalább egyszer szervizeltetni kell szakképzett vállalkozóval. A szervizelési időpontok során a vállalkozó megvizsgálja az egységet és elvégzi a szükséges javításokat.

További információért olvassa el a levegős hőszivattyú szervizeléséről szóló cikkünket .

Íme néhány dolog, amit a technikus megtesz a karbantartási ellenőrzés során:

  • Ellenőrizze a hűtőközeg szintjét. A klímás gondoskodik arról, hogy a hűtőközeg szintje ott legyen, ahol lennie kell. Ha nem, akkor még többet adnak hozzá, hogy a megfelelő szintre emeljék.
  • Tisztítsa meg az elpárologtató felületét. A szakember megtisztíthatja az elpárologtatót és a kondenzátor tekercset is. Ez elősegíti a hőátadást és a rendszer hatékony működését.
  • Ellenőrizni kell a mozgó alkatrészeket. A szerelő a hőszivattyú összes mozgó alkatrészét megvizsgálja, szükség esetén tisztítja. Ez segít megelőzni a kopást és a rendszer zökkenőmentes működését.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Felmerült kérdés: mikor és miért kell a felülvizsgálat?

Legalább évente egy szakemberrel szervizeltesse a hőszivattyút. Mint minden fűtési és hűtési rendszer, a megfelelő karbantartás kulcsfontosságú a hatékony működéshez. Egy jól karbantartott és egy erősen elhanyagolt hőszivattyú energiafogyasztása között 10% és 25% között van a különbség.’

Scroll to Top