Esté Credit

MARINA-PART YORK FOLYADÉKHŰTŐ CSERE

“Tisztelt Snap Kkt. Honlapjuk nagyon szimpatikussá teszi Önöket, ezért szeretnénk helyszíni bejárásra invitálni Önöket. Mikor jár Budapesten? Üdvözlettel: P.J. Marina-Part II. Társasház közös képviselője. Bp. 2015. 06. 08.” Természetesen ennek az invitálásnak nem lehetett ellenállni, és megnéztük a feladatot… A YORK típusú folyadékhűtők állapota túl van azon a ponton, amikor a felújítás lehetne a jó megoldás. Ha viszont csere, akkor miért ne hőszivattyú?


Marina-part YORK folyadékhűtő csere

A Marina-Part csodás környezetben levő lakóházai 10-12 éve épültek. Az épület fűtése jelenleg gázkazánról megoldott, a hűtése York folyadékhűtőkkel történik.

Ezt láthatná a York folyadékhűtő, ha kinézhetne a tetőtéri gépházból:

Hiába a csodás panoráma, az impozáns épületek, a házakat időnként itt is fel kell újítani. Főleg, ha…
Nyomon követhető a gyors, és nem minden tekintetben körültekintő anyagválasztás, ami miatt szükségessé vált az épületgépészet egy részének felújítása. Így folytatja a közös képviselő Úr:

“Ahogyan azt bizonyára már tapasztalta az új épületek kivitelezése Magyarországon nem a későbbi gazdaságos üzemeltetést, hanem a minél olcsóbb kivitelezést tartja szem előtt, ami miatt a beépített rendszereken aztán később már az üzemeltetés kényszerül változtatni, ami jelenleg mi vagyunk. (A Társasházunk 2006-os építésű.)”

Sajnálattal egyet kellett vele értenünk, és amit tapasztaltunk, azt most megosztjuk az érdeklődőkkel.

A feladat:

Az elavult, gazdaságtalan üzemeltetésű folyadékhűtőket cseréljük – amennyiben lehet – hőszivattyúra, így a hűtés mellett a fűtés és melegvíz készítés egy részét is rá lehet bízni az új gépekre.

A munka fázisairól itt folyamatos információkat adunk, bízva az elképzelésünk megvalósulásában, és átadjuk tapasztalatainkat a hasonló gondban levő társasházak üzemeltetőinek.

 

York folyadékhűtő a Marina-Part lakóházaiban.

A Marina-part épületeiben a YORK típusú folyadékhűtők állapota ma már nem kielégítő, a felújítás nem jó megoldás.

 

További képek a galériában

 

Egyenlőre a felújítás mellett döntött az üzemeltető, a cserére és a hőszivattyús megoldás az anyagi lehetőségek függvényében lesz majd megvalósítva.

Scroll to Top