Esté Credit

KŐVÁGÓÖRSÖN EGY ÚJABB JAPÁN HŐSZIVATTYÚ

A Balaton északi partján elkészült egy újabb japán hőszivattyús rendszer, házilagos beépítéssel.

Egy nyíregyházi házaspár szeretett volna közelebb kerülni a gyerekeihez, így a magyar tendger környékén keresett magának egy felújításra szoruló családi lakóházat. A két szintes, radiároros fűtéssel rendelkező lakóház tulajdonosai a japán Chofu 16 kW-os hőszivattyúját választották.
A beszerelést a házigazda maga végezte el, rácsatlakoztatva a hőszivattyút egy méretezett hőcserélőn keresztül (így biztosítva a fagyállós kört), a meglevő fűtési rendszerre. Az emeleten már új típusú radiátorok adják a meleget, a földszinten még hátra van a régi “paneles” lakásokban használt lemezradiátorok cseréje. A hőszigetelés és az ablakcsere folyamatban vannak, így a viszonylag nagy alapterületű házban elégséges a Chofu AEYC-1639U-CH típusú inverteres levegő-víz hőszivattyú.
Néhány képet feltettünk a Galériábanott lehet látni a hőszivattyús hidroblokk kialakítását, a meglevő fűtésrendszerre történt rácsatlakozást, és a rendszer beépített elemeit.
A Házigazda szerint ennek a hőszivattyúnak nincs is hangja. A referencia helyet előzetes egyeztetéssel meg lehet tekinteni. (Előzetes bejelentkezés: 0036 20 268-9757).

Scroll to Top