Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

Albertirsa Chofu hőszivattyú

Albertirsán minden adott volt, hogy tökéletes helyszíne legyen egy japán inverteres hőszivattyúnak.
Eltökélt tulajdonos, aki a padlófűtést kizárólag hőszivattyúval kívánja fűteni. Helyben élő szakemberek, akik ismerik a hőszivattyús kivitelezés minden csínját-bínját. Villanyszerelő, aki intézi a H tarifás kedvezményes elektromos áramot. Épületgépész szakemberek (Husz-An Kft.), akik már a sokadik Chofu hőszivattyút vásárolták és építették be.

Fűtésrendszer kialakítása

A közel 130 m2-es családi ház fűtésrendszerét a lehető legegyszerűbbre tervezték.
A Chofu monoblokkos hőszivattyú 200 literes HMV tartályt fűt, 3 járatú motoros szelepen keresztül. Minden eshetőségre gondolva, a HMV tartályba beépítettek egy 3 kW-os fűtőpatront is.)
A padlófűtés osztó-gyűjtőjére egy 60 literes térfogatnövelő tartályon keresztül érkezik a 38-40 fokos fűtővíz. A térfogatnövelő tartály elsődleges szerepe, hogy a hőszivattyú leolvasztásakor ne a padlófűtés csöveiből használja fel a meleg fűtőfolyadékot (ezzel hűtve a padlót).

A fűtésrendszer további elemei: tágulási tartály, szűrők, golyóscsapok, biztonsági szerelvények, légtelenítők, cirkulációs szivattyú, csőszigetelés, stb…
A teljes fűtési rendszer Westech fagyállóval van feltöltve.

A kialakított rendszer elvi vázlata →

Albertirsa hőszivattyús fűtésrendszer
Albertirsa Chofu hőszivattyú
További referenciák a képre kattintva.

Megjegyzés!
Létrehoztunk egy oldalt, ahol a hőszivattyú tulajdonosai egy leegyszerűsített beállítási útmutatót kapnak. Így nem kell fellapozni a 154 oldalas Chofu kezelési kézikönyvet, ha pl. a fűtési hőmérsékletet szeretnének változtatni.