Esté Credit

Hőszivattyú beépítése házilag

Hőszivattyú beépítése házilag

“Tisztelt SNAP Kkt!. Az Árajánlattal alapvetően elégedett vagyok, de a munkadíjat kissé magasnak találom”
Ezermester vagyok, be tudom szerelni a hőszivattyút házilag?

Többször kapjuk a fenti kritikát, és utána rögtön a kérdést, amire a válaszunk: a hőszivattyú beépítése házilag lehetséges, mert a kompakt hőszivattyúk beszerelése egyszerű, vízszerelési ismeretekkel, vagy “ezermester vénával” könnyen megoldható. 

A beüzemelést azonban mindenképpen szakemberrel végeztessea működés biztonsága, és a garancia miatt!

Hőszivattyú vásárlása esetén kérésre magyar nyelvű részletes gépészeti és elektromos beszerelési rajzot biztosítunk! (Angol nyelven a hőszivattyú mellett egy kis kék füzetben elérhető.)

Aki nem szeretne megfelelően méretezett és megbízható alkatrészek beszerzésével foglalkozni, annak egy előre elkészitett hidroblokk a legmegfelelőbb megoldás. Létezik belőle “dobozos” változatunk, amit 4 tiplivel, csavarral a falra kell rögzíteni, majd flexibilis csövekkel a hőszivattyúhoz, valamint a puffertartályhoz kell csatlakoztatni. Így valóban megvalósítható a hőszivattyú fűtés munkáinak elkészítése házilag.

Kérdése van? Tegye fel:

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Előkészítési munka, amit szinte mindenki el tud végezni:

Előkészítési munka, amit szinte mindenki el tud végezni:

az előkészítő munkálatok a beszerelési költség nagyobb részét teszik ki, tehát már sokat spórol, és olcsóbb lesz a hőszivattyús beruházás annak, aki maga végzi el ezeket a munkákat!

Előkészitő munkák:

Tételesen a következő munkákkal segíti az előkészítést, és spórol meg tetemes összeget a házilagos kivitelezésben érdekel vevőnk:

  1. A hőszivattyú állvány fogadására szükséges betonalap kialakítása.
  2. állvány összeállítása, rögzítése az alaphoz (min. 40 cm magas legyen állvány). 
  3. A hőszivattyú elhelyezése az állványon, (a rezgéscsillapító gumialátétet nem szabad elfelejteni).
  4. A puffertartály elhelyezése.
  5. Az épület falának átfúrása az összekötö csövek részére.
  6. Villamos kismegszakítóval végződő elektromos vezeték kiépítése (Figyelem, ez szakmunka!)
  7. A kültéri és puffertartály összekötése az előírt átmérőjű csövekkel, fittingekkel, keringetőszivattyúval (Figyelem, ez szakmunka, és legtöbbször tervezést igényel!) 

Bár egyszerű berendezés a hőszivattyú, néhány fontos alkatrészének kompresszorkondenzátor (hőcserélő), szűrők, osztó-gyűjtő rendszer, expanziós (táguló) szelep, elpárologtató, vezérlőegység, elektronika, stb karbantartása évente rendszeres törődést igényel!

Alternatív energia felhasználásának gazdaságos módja a hőszivattyú, használata ráadásul biztonságos! A megfelelő helyre telepített hőszivattyú az egyik legjobb befektetés a jövőbe, nincs kockázat! Legyen az monovalens, vagy bivalens levegős hőszivattyú, vagy akár talajszondás hőszivattyú. A lényeg: az alacsony hőmérsékleten üzemelő sugárzó felülethez csatlakoztatva a legtakarékosabb fűtési rendszer. A beépítése odafigeléssel házilagos kivitelezésben megoldható!  

(Nem akarjuk elvenni senki kedvét attól, hogy a hőszivattyúját maga építse be. De…
split -osztott – rendszerű hőszivattyúk beépítéséhez már  ‬”hűtő-,‭ ‬klíma-‭ ‬és hőszivattyú berendezés-szerelő‭  szakmai végzettség”-et tanúsító‭ ‬bizonyítvánnyal rendelkező szakembert keressenek! Így szabályos, és sok bosszúságtól kíméli meg magukat.)

Amennyiben vásárlás után a hőszivattyút saját maga kívánja beépíteni, beépítési – és használati utasítással, telefonos tanácsokkal segítjük a munkáját. 

Beépítésről vázlatrajzok itt →

Másként kell telepíteni a levegő-víz hőszivattyút (ebből is alapvetően két típus létezik: split és monoblokkos), és másként a víz-víz rendszerű berendezéseket. Ez utóbbiak az épületen belül helyezhetők el, míg az első típus kültéri egységét épületen kívül kell elhelyezni.

Ha segítség kell, hívja a 0036 20 268-9757 telefonszámot, vagy írjon:
Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Itt pedig 2012-es leírás, egy monoblokkos hőszivattyú saját kezű beépítésének története: 


Cégünk székhelye: 9012 Győr, Hegyalja út 74.1.a.

Viszonteladókat, valamint hőszivattyú, napkollektor és napelem szakszerű beéptésben jártas kollégákat keresünk:

Legyen Ön is az értékesítő csapat tagja!

Scroll to Top