Esté Credit

HITELPÁLYÁZAT: MEGÚJULÓ ENERGIA FELHASZNÁLÁSA


FIGYELEM! NE MARADJON LE RÓLA!!!

MEGJELENT!

Hitelpályázat: megújuló energia felhasználására 2017. február 24.

Megjelent a Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel című:

Hitelprogram termékdokumentációja

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című (GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú) Hitelprogram termékdokumentációja.

A felhívás keretében természetes személy, társasház és lakásszövetkezet nyújthat be hitelkérelmet, a termékleírásban meghatározott feltételekkel

Az igényelhető kölcsön összege: természetes személy kölcsönfelvevő esetén minimum 500.000 Ft, maximum 10 millió Ft, társasház és lakásszövetkezet kölcsönfelvevő esetén: társasházi és lakásszövetkezeti lakásonként minimum 500.000 forint, maximum 7 millió forint.


Szeretne többet megtudni a pályázatról?

Keressen bennünket: 0036 20 268-9757


Tisztelt Érdeklődő!

Vállalkozásunk az Energia-független – ingatlanprogramján keresztül segíteni tudunk Önnek, hogy a most kiírt MFB/EU Lakossági energetikai pályázati programban elérhető támogatásokkal, nullázhatja végleg az ingatlana energia költségeit. (fűtés, gáz, és villanyszámla)

A pályázatban előírt rendeleteknek (37 magyar és 8 EU) megfelelően összeállítjuk az Ön anyagát a pályázati Eljárási rendnek megfelelően együttműködve a hatóságokkal, kivitelezőkkel, szakértőkkel, igény szerint a kivitelezés levezénylésével is A-Z ig.

A cégünk egyedi szolgáltatással áll rendelkezésére, a többi hasonló szolgáltatóval ellentétben, mi nem csak a dokumentációs anyagokat állítjuk össze, hanem egy független mérnöki iroda által szakértői tanulmányt készíttetünk, számokkal, adatokkal alátámasztott szakvéleményt – minden ingatlanra egyedileg személyre szabva – ami tartalmazza azon információkat, hogyan érheti el a fűtés, gáz, és villanyszámlájának nullázását!

„Rezsioptimalizálás” a projekt leírásának rövid összefoglalója minta példával. (egyedileg eltérő lehet, akár külön-külön elemekre is lehet pályázni energiatakarékos eszközökre, amennyiben megfelel a 7/2006 TNM rendeletnek.)

„Rezsioptimalizálás költségek” az előkészítés költségeit tartalmazza, ami önerőként is elszámolható, vannak benne opcionális nem kötelező, de javasolt szakértők. (pl. energetikai tanulmány)

 

AZ MFB VEKOP 5.2.1-17.és a GINOP 8.4.1/A-17 pályázat

EU forrásból támogatott visszatérítendő nulla százalékos költségmentes támogatást nyújt azoknak, akik energiahatékonyság javítását a magán lakóépületeiket hőtechnikai adottságainak javítására (szigetelés, nyílászáró-csere); nem termelési célú fűtési, hűtési és használati meleg víz rendszereinek korszerűsítésére megújuló energiaforrás hasznosításával, illetve a világítási rendszerek korszerűsítésével valamint megújuló alapú villamosenergia-termelés révén kívánják elérni.

A pályázat lehetővé teszi, hogy külön – külön is igényelhet támogatást, csak napelemre, csak hőszivattyúra, csak szigetelésre, az ingatlan korától, nagyságától függetlenül, amennyiben megfelel a 7/2006 (V.24.) TNM rendeletben foglalt követelményeknek.


 

Pályázati felhívás Rezsioptimalizálás

Kapcsolódó dokumentumok

Termékleírás.pdf (pdf, 483 kb)
(Feltöltve: 2017-02-24 09:13:22)

A teljes dokumentáció megtekinthető a www.palyazat.gov.hu honlapon


2017. szeptember 1-től könnyítést kapnak a támogatott hitelt felvevők:

Az iskolakezdéssel egyidőben módosulnak a kamattámogatott lakossági energetikai hitel feltételei. Igény lenne az energiatakarékos lakások iránt. A kérdés inkább az, elég vonzó-e a támogatott hitel, hogy akár a családi házak tulajdonosai, akár a társasházakban vagy lakásszövetkezetekben élők ebből a pénzből újítsák fel otthonaikat. 115 milliárd forint sorsa és több tízezer háztartás energiahatékonyságának a növelése a tét.

Sajtóközlemény – Magyar Energiahatékonysági Intézet

Közel 22 ezer háztartás energiahatékonysági felújítását, illetve megújuló energiaforrással történő ellátását szeretné elérni a kormány a 115 milliárd forint keretösszegű uniós forrásból. Annál is fontosabb a program sikeressége, mert Magyarország azt vállalta, hogy 2014-2020 között összesen 154 PJ halmozott végső energiamegtakarítást ér el. A lakossági megtakarítások ennek teljesítéséhez elengedhetetlenek. Idén áprilisban indult a hitelprogram, a mostani változtatások célja, hogy pontosítsák és kedvezőbbé tegyék a hitelprogram feltételeit.

„Ingyenhitel” – elég vonzó lett ahhoz, hogy felvegyék?

A hitelkonstrukció kecsegtető: 10 százalék saját forrás mellett lehet kamatmentes kölcsönt felvenni kifejezetten energetikai fejlesztésekre. Legfeljebb 20 év futamidővel családi házak esetén 10 millió, társasházak esetén lakásonként 7 millió forint igényelhető. A hitel alsó határa 500 ezer forint, 2 millió forintig nem szükséges hitelfedezetet biztosítani.

A cikk további részletei (is) a Zöldtech hirlevél online oldalain

Scroll to Top