Hőszivattyú

fűtés-hűtés

E-mail

tibor.sulyok@gmail.com

Telefon

+36 20 268 9757

Cím

Győr, Hegyalja út 74.

Hűsítő nyári koktélok

Ha már úszómedence építését tervezte a család, akkor jogos igényként merült fel a strandszezon meghosszabbítása. Igen ám, de a gázzal történő fűtést csak az építi a medencevíz forgató rendszerbe, akinek nincs barátja, hogy figyelmeztesse, a gázszámla összege rendkívül magas lesz a medence fűtése mellett.

Ekkor jön szóba a medencefűtő hőszivattyú, és azonnal 60-75 %-os megtakarítást lehet tapasztalni a használata közben. Ettől aztán megkönnyebbül a tulajdonos, és inkább másra költi a pénzét, mondjuk koktélokra. Hűsítő nyári koktélokra…

Hőszivattyú medence koktélok


Ez az oldal nem akar a medencefűtő hőszivattyúkkal foglalkozni, csak be szeretne mutatni néhány könnyű nyári koktélt, aminek elkészítése és elfogyasztása után már csak arra figyelmeztetjük az úszkálókat, hogy figyeljenek a vizibalesetek elkerülésére, és próbáljanak ki egy újabb és újabb koktélt 🙂


Cuba Libre

Elsőként rögtön a blog írójának kedvence, amit Kubában szeretett meg. Az ott eltöltött idő alatt elfogyasztott mennyiségű Cuba Libre hosszú időre biztosítaná egy nagyobb családi gazdaság öntözési szükségletét nyáron, ha mondjuk az víz volna. Szerencsére nem víz volt!

A recept, mint általában a koktéloknál megszokott, egyszerű „alkatrészekből” tevődik össze.

Legyen kéznél egy jó méretes pohár. Csavarj bele egy kisebb lime-ot (vagy egy nagyobbnak a felét). Tedd félig tele jéggel a poharat. Vedd elő a lehűtött fehér rumot, (aki vodkát tesz bele az mást készít, nem Cuba Libre-t). Öntsd fel kólával, és egészségedre!

Az arányok: 2 rész fehér rum, 5 rész kóla, fél lime, jégkocka, pohár, szívószál, és díszítésnek használd a kicsavart lime héját.


Mojito

Frissítő, illatos, alkoholos és alkoholmentes változatban is kedvelt.
Nagyon!

Egy kicsit macerás, már ha követni akarjuk az eredeti receptet. Tehát: elősször is cukorszirupot kell készíteni. A cukrot, kevés vízzel megfőzzük (ha simán barnacukorral készíted, a második pohártól már úgy sem veszik észre…
Fontos kellék a pohár, anélkül nem lehet egyben tartani a komponenseket. A pohárba tört jeget tegyél, jó sokat. Tedd rá a mentalevelet, majd facsarj rá egy lime-t. Tölts rá az előkészített cukorszirupból, és önts rá 4 cl fehér rumot. Kicsit dolgozd meg, majd rakd tele a poharat tört jéggel, és engedj rá szódavizet.
Ha nem bírod az alkoholt, idd a virgint, ha kocsival mész még a nap folyamán, akkor is.

Egészségedre!


Pina Colada

Az egzotikus ízeket szerető, a családi úszómedencében strandolók kedvence lehet ez a kókuszlikőrt, fehér rumot, tejszínt és ananászlét tartalmazó hűsítő nedű, amely alkoholtartalmát tekintve a fenntebb említett koktélok közül talán a legütősebb.

Az arányokat betartva – 4 cl fehér rum, 2 cl kókuszlikőr, 2 cl tejszín, 1 dl ananászlé, valamint jégkocka – az összetevőit turmixgépbe halmozzuk, majd addig járatjuk a masinát, míg egyenletes jégkását nem kapunk. Na ezt a jéghideg elegyet beletöltjük egy nagyobb pohárba, ananász kockával díszítjük, és két hossz úszása után a medence partján elfogyasztjuk.

Meeting és Aquark medencefűtő hőszivattyúval felmelegített úszómedence mellett ez a hűs ital csodákra képes.

(Ennek is van alkoholmentes változata, de minek? A délibábbal azért vigyázni!!!)

 


Sex On The Beach

Most egy koktél, amit – kifejezetten a hőszivattyúval fűtött úszómedencét sport helyszínnek használók kedvéért – alkoholmentes kivitelben készítsünk el.

Hozzávalók: 2 cl őszibarack, vagy maracuja szörp; 8 cl narancslé; 8 cl feketeribizlilé; 1 cl friss lime.

Az összetevőket shakerben jéggel összerázzuk, majd az előre elkészített jégkására töltjük a pohárba. Citrom- vagy narancscikkel, koktélcseresznyével díszítjük.
Készülhet úgy is, hogy a ribizlilevet előre sok jéggel összerázzuk, félretesszük. A többi elemet jégre töltjük, elkeverjük. Az összerázott ribizlilevet óvatosan rátöltjük, hogy ne keveredjen.

Most persze belénk bújt a kisördög, így nem állhatjuk meg, hogy az alkoholos változat kiegészítőit ne adjuk meg: 2 cl vodka + 2 cl barackpálinka (esetlek baracklikőr). Ebben a formában sem rossz!


Cosmopolitan

Hőszivattyúval fűtött úszómedencében az a jó, hogy nem csak úszkálni lehet benne, de partján laza beszélgetéseket is el lehet „követni”. Hangulatfokozó eleme lehet a csajok kedvenc itala a Cosmopolitan is. (A viszonylag magas alkoholtartalma és kellemes íze miatt titokban a pasik is kedvelik. Nem túl édes, nem túl száraz.)

Összetevők 1 pohár koktélhoz: 4 cl orosz vodka; 2 cl Cointreau; 4 cl áfonyalé; facsart lime lé ízlés szerint; kevés jégkocka.
Az alkatrészeket a jégkockákkal együtt a shakerbe töltöd, alaposan összerázod, majd pohárba szűröd. Hatása azonnal megmutatkozik, még egy pohárkával kérsz a házigazdától, és a továbbiakban vérmérséklet szerint használod a az úszómedencét sportolásra, vagy csak hűsítő csobbanásra. (Vigyázni, ez a koktél ütős!!!)


 

Tequila Sunrise

Koktél, ami a hőszivattyúval fűtött úszómedencéd partját díszíti, a következő összetevőket tartalmazza: 4 cl tequila; 1,5 dl narancslé; 2cl grenadine szirup, és jégkocka.

Tequila Sunrise nem túl bonyolult, a következők szerint készítsd: egy pohárba tegyél jeget, majd öntsd rá a Silver tequilát, utána  a narancslevet és alaposan keverd össze. Keverés közben – ha belekóstoltál – egészítsd ki az összetevőket, különben felborul az egyensúly (vigyázz, ha sokat kóstolgatod, Te borulsz fel!).

Ha a jég, az alkohol és a narancslé aránya helyre állt, töltsd bele a grenadine szirupot, majd türelmesen várd meg, amíg leüllepedik a pohár aljára.
Narancsgerezd, ribizli, vagy koktélcseresznye díszítse a koktélos poharat.
Pancsolás közben (előtte vagy utána) tökéletes!


Cranberry Cooler

Ha már semmi új ízű koktél nem jut eszedbe, akkor két dolog lehetséges: vagy megsütütt a nap, vagy megütött az alkoholos koktél. Most már mindegy, de a legközelebbi alkalomra itt egy frissítő, könnyű, gyümölcsös és alkoholmentes itóka.
Nagyon kellemes az íze, és nem kell aggódnod az alkoholban található kalóriák miatt se.

A koktél elkészítéséhez kell 4 cl áfonyalé, 2 cl szőlőlé, 1,5 dl szódavíz, 1 cl citromlé, jégkocka.

Jó nagy poharat használj – nagyobb mennyiség elfogyasztása után kevésbé leszel kitikkadva a hőszivattyúval fűtött úszómedence használata után – tedd bele a jeget, töltsd rá az áfonya levet, és a szín összhatás kedvéért a piros szőlő levet. Fűszerezd citromlével, a szódát öntsd rá, majd keverd össze, kanállal, vagy rázd össze shakerrel. Citrommal és koktélcseresznyével díszítsd fel a poharat. Kedves egészségedre!


 Folytatjuk.

Ha van jó nyári koktél recepted, kérjük küldjed el nekünk e-mail-ben. Köszönjük!


Úszómedencék 60 m3-ig – Úszómedencék 150 m3-ig – Úszómedencék 400 m3-ig

Még több koktél