Esté Credit

KOMPLEX MEGOLDÁSOK


Ismét tökéletesen összeállított programmal várta a MÉGSZ a Lurdy házba az épületgépészeti megoldásokat minőségi szinten alkalmazni akaró és tudó szakembereket. A korai kezdés ellenére sokan jöttek a szakmából meghallgatni az előadásokat. Szó volt a rendezvényen hőszivattyúról, kéményekről, energiatakarékos szellőzőkrő, bojlerekrőll ….


Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek 2019

A MÉGSZ (Magyar Épületgépészek Szövetsége) szakmai rendezvénye épületgépészeknek címmel várta az érdeklődő tervezőket, kivitelezőket Budapesten a Lurdy házba, 2019. február 27-én.

Elsőként a ELCO Trigon XXL kazánokat ismerhettük meg, amit nem véletlenül “egy igazi ipari kuriózum”-ként mutatott be a forgalmazó. Rendkívül praktikus moduláris felépítés, könnyű szerelhetőség és óriási összteljesítménnyel rendelkező gázkazánokról hallottunk.

Bennünket természetesen a hőszivattyú érdelkelt a legjobban, ezek közül most a Baxi splites és monoblokkos hőszivattyú családot mutatta be az előadó.

Ezután a Schiedel kémények különféle változatait ismertették. A fő kérdés az volt, hogy kell-e kémény a mai modern házakhoz, ahol várhatóan túlnyomó többségben a hőszivattyúk látják el a fűtés – hűtés – HMV készítés szerepét. MInt az előadásból kiderült, még hosszú ideig szükség lesz kéményekre, még akkor is, ha “csupán” optikai szerepet kapnak a valódi tűzzel égő kandallók, amelynek melegére, fényére ma is vágynak az emberek.

A következő előadó az Az energiatakarékos szellőzés a modern épület alapvető része címmel tartott ismertetőjében a hővisszanyerős szellőzés mellett a “sima” gravitációs szellőzés szükségességét hangsúlyozta, mert a rendkívül jó hőszigetelés hátránya a kiváló légzárás.

A Hajdu kazánokról, bojlerekről, tartályokról és hőszivattyús bojlerekről kimerítő ismertetőt hallottunk a gyári képviselőtől.

A Flamkó után (Komplex hőközponti megoldások egy kézből) a Wavin mutatta be az Intelligens felületfűtés, -hűtés rendszerét mutatta be.

Ebéd után Gyárfás Attila a MÉGSZ ügyvezető elnöke adott Tájékoztatót az MBSZ 2018-as hatályba lépett változásairól.

Egy sikeres nap után új ismeretekkel távozott a szép számú gépésztársaság 🙂


Többet akar megtudni a hőszivattyúkról?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top