Esté Credit

INVERTERES VAGY ON/OFF HŐSZIVATTYÚ?


Az ON/OFF hőszivattyúk megbízható technológiával, és kedvező árával a legtöbb megrendelőnek kitűnő választás. De ha bonyolultabb fűtés-hűtés feladat ellátása a cél, nem fér a lakásba a puffertároló, és a havi villanyszámla sem közömbös, akkor kerülnek az inverteres hőszivattyúk előtérbe.


Mit tud az inverteres hőszivattyú, hogy megérheti a magasabb vételi árat az azonos teljesítményű ON/OFF rendszerű hőszivattyúval szemben?

A neten található magyarázatokat kissé leegyszerűsítve erről van szó:

A Chohu levegő-víz hőszivattyúval működő használati melegvíz és a fűtés-hűtés megoldása nagyon gazdaságos és biztonságos rendszer. A működési idő 95% -ában, a Chofu hőszivattyú részleges terhelésen is elégséges energiát szolgáltat az inverternek köszönhetően, azaz alacsony a fogyasztás a szokásos ON/OFF hőszivattyú fogyasztásához képest. Maximális teljesítményre és a legnagyobb áramfelvéterel a hőszivattyúnak csak akkor van szüksége, ha a külső hőmérséklet nagyon alacsony, és ez csak néhány napban fordul elő egy évben.
A+ 2 ° C-os külső hőmérséklet esetén a hőszivattyú áramfelvétele csaknem fele, mint mikor a külső hőmérséklet -15 °C-ra hül.

CHOFU INVERTER:

Az inverteres technológiával működő hőszivattyúktól eltérően a hagyományos, nem inverteres hőszivattyúk csak a kompresszor be- és kikapcsolásával “szabályozzák” a fűtési teljesítményt. Nincs más lehetőség a kompresszor frekvenciájának vagy változó sebességének működtetésére vagy változtatására. Azért, hogy fenn tudja tartani egy bizonyos hőmérsékleten a puffertartály vizét (vagy a lakás hőmérsékletét), az ON/OFF rendszerű hőszivattyú többször elindul és megáll (be / ki frekvencia), és ez a be / ki kapcsolgatás a kompresszort hosszútávon károsítja.

Az inverteres technológia lehetővé teszi a fűtési teljesítmény pontos beállítását a pillanatnyi igényeknek megfelelően. Ebből a célból a változtatható sebességű inverter kompresszor (= frekvencia átalakító) vezérli folyamatosan, ami közvetlen hatással van a fűtési teljesítményre. A Chofu hőszivattyú részleges töltési üzemmódban működik. Ez kevesebb problémátt jelent a puffer hiányában, és a fűtési rendszer működési költsége alacsonyabb. Egy másik nagy előnye, hogy az inverteres rendszerben kevésbé zajos a kompresszor és a változtatható sebességű ventilátor, amely úgy van kialakítva, hogy a hőigény és a külső hőmérséklet figyelembe vételével változtassa a sebességét. INVERTER TECHNOLÓGIA

szürke autó (és görbe) az ON/OFF rendszerű hőszivattyú működési módját mutatja, A piros autó (és vonal) az inverteres technológia működését ábrázolja. Látható, az egyenletesebb áramfelvétel és energialeadás ez utóbbi vonatkozásában. (A képet a “Webklíma” oldalán találtuk, köszönjük!)

Néhány inverteres hőszivattyú a kínálatunkból:

CHOFU levegő víz hőszivattyú 220 V: 6 kW10 kW, 12 kW, 16 kW;
CHOFU levegő víz hőszivattyú 380 V: 16 kW,

Meeting levegő-víz hőszivattyú 220 V: 6 kW, 9 kW, 12 kW, 15 kW, 18 kW
Meeting levegő-víz hőszivattyú 380 V: 18 kW, 20 kW, 22 kW, 30 kW, 38 kW.

Felkeltettük érdeklődését?

 Vegye fel velünk a kapcsolatot!

és/vagy

Nézze meg a Youtube reklámot

Scroll to Top