Esté Credit

CSÖKKENT MAGYARORSZÁG ENERGIAFÜGGŐSÉGE


Az energiaoldal.hu internetes portálon megjelent adatok szerint 2 év alatt 20,48 gigawattról 266 gigawattra nőtt a magyarországi naperőművek által megtermelt villamosenergia mennyisége. További támogatások igénybevételével ez a szám tovább emelkedik.


Csökkent Magyarország energiafüggősége.

A napenergia-termelés bővülésében nem csak a kis- és közepes vállalkozásoknak és az ipari méretű áramtermelőknek volt szerepe, de a lakossági energiatermelésnek is nagy szerepe volt.

A folyamatos monitoringozásnak köszönhetően látható volt, hogy 2020. április 16-án annyi napenergiát termeltek a kis- közép és nagy naperőművek (949,7 megawatt), mint a paksi erőmű két blokkja a négyből.

A GINOP (Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program) révén elérhető kedvezményes hitelekkel tovább ösztönzik a lakossági naperőművek építését. A támogatás célja, hogy a következő 15 évben a háztetőre szerelt, átlagosan 4 kilowatt teljesítménnyel rendelkező napelemes rendszerek száma 200 ezerre emelkedjen (jelenleg 57 ezer ilyen napelem rendszer működik). A teljes cikk itt.

Az általunk értékesített hőszivattyúkhoz egyre többen igénylik a napelem rendszerek felszerelését, vagy legalább is annak előkészítését. 

Amíg 5 éve kiadott hőszivattyús árajánlatoknál száz érdeklődőből mindössze 4-5 kérdezte meg, mekkora napelemes rendszer tudná nulla rezsivel működtetni a hőszivattyút, 2020-ra ez már jelentősen megváltozott. Minden harmadik hőszivattyús rendszert építő megrendelőnk érdeklődik a napelemek után.

Mivel cégünk kizárólag hőszivattyú (Chofu japán és Meeting kínai) értékesítéssel, rendszer kiépítéssel, karbantartással foglakozik, ezért partnercégeket ajánlunk a napelemek felszerelésére, illetve a teljes ügyintézésre.

 Ha Önt is érdekli a hőszivattyús rendszeréhez méretezett napelemek mennyisége, keressen bennünket bizalommal. Az Ön lakóhelyének közelében dolgozó kollégánk megkeresi és tájékoztatja Önt nem csak a teljes ügyintézés menetéről, de kulcsrakész rendszerek telepítésének terhét is leveszik a vállukról.

Felkeltettük az érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Scroll to Top