Hőszivattyú Esté Credit

PADLÓFŰTÉS HELYETT FŰTŐFÓLIA?

Padlófűtés helyett fűtőfólia? Csak ha nagyon muszáj.

Padlófűtés vagy fűtőfólia?
Padlófűtés vagy fűtőfólia? Padlófűtés természetesen!

Egyre gyakrabban találkozunk érdeklődőkkel, akik hőszivattyús fűtési rendszert szeretnének beépíteni. Aztán összehasonlítják a beruházási költséget például a villamosenergiát egy az egyben használó fűtőfóliával, és elbizonytalanodnak!
És nem csak mi találkozunk a fűtőfóliával, de többen is a szenvedői vagyunk ennek az újabb világmegváltó fűtési eszköznek. Egy nagyon alapos cikkben járja körbe a témát Kardos Ferenc, aki a megújuló energiák felhasználásának ismeretéből fakadóan megkerülhetetlen szakértő.
Néhány kiemelést mutatunk be a cikkből (de szívből javasoljuk a dolgozat átolvasását mindenkinek, aki a témában érdekelt, vagy érintett lehet, itt).

Itt most a szerző utószavával kezdünk, hogy könnyebb legyen megérteni, miért olyan csípős a téma feldolgozása során:

„Elnézést kérek minden kedves Olvasótól, ha túlságosan pikírtnek találták a hangvételt. Ennek nyomós oka van: túlságosan sok időmet veszik igénybe évek óta a hasonló vakítások, például ionkazán, kavitációs kazán, EWS, indukciós kazán, légkazán és a többiek. A becsapott embereken utólag már nem lehet segíteni, tekintsék ezt most egy preventív írásnak. Köszönöm megértésüket.” (Kardos Ferenc)

Kérdés, amit alaposan körül jár a szerző:

Miért "intelligens" a fűtőfólia?

Hol használható – a forgalmazó ajánlása szerint – a harmadik generációs intelligens fűtőfólia?

Ha már intelligens, azt gondolhatnánk, hogy mindenhol. Ennek azonban ellent mondanak a cikk szerzőjének és az általa felkért szakértőnek a mérési eredményei:

… „Idézet vége, nehéz mosolygás nélkül olvasni ezt a „cukrász-érvelést”. A szöveg írója talán mesemondó lehetett korábban – nem szükséges a tényekkel foglalkoznia, csak összezavarnák. A sok megfoghatatlan állítás mellett az elektroszmog szerencsére mérhető” …

Miután konkrét mérési eredmények birtokában az inteligens fűtőfólia nem bizonyul megfelelő választásnak a megújuló energiát használó berendezések között, még olvashatunk a „vizes” padlófűtést kritizáló írások tételes cáfolatáról, és teljesen egyetértünk Kardos Úrral abban, hogy kevés olyan jó és hatásos, az egészségre nem káros fűtési mód van, mint a padlófűtés. Nem inteligens fűtőfóliával, hanem csak úgy hagyományosan, a fűtőbetonba ágyazott többrétegű csövek fektetésével.

A cikk végén még bemutat egy, a fűtőfóliát szakértő módon árusító kereskedőt, ami alapján megmarad a remény, hogy van a fűtőfóliát árusítók között is megbízható, a vevő érdekeit maximálisan szem előtt tartó kereskedő.

A teljes cikk elolvasható itt.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mielőtt tényleg elhinné valaki, hogy jobb és olcsóbb üzemeltetésű  a fűtőfólia, mint a padlófűtés, kérjük szánja időt erre a mérésekkel bizonyító leírásra. Érdemes rászánni az időt!

Itt egy kiragadott vélemény:

  • Olyan nagyon olcsó árammal infrázni, hogy szinte pontosan háromszor lesz drágább (HÁROMSZOR), mint egy korszerű gázkazánnal fűteni. Ki kell írnom számokkal: ha egy A kategória körüli, 100 m2-es házat gázkazánnal 100 000 Ft-ért lehet kifűteni évente, akkor infrával, okos vagy buta fóliával, hőtároló kályhával, olajradiátorokkal, 100 wattos Edison-izzókkal éppen 300 000 Ft-ba fog kerülni. Tessék választani bátran elektromos fűtést, akinek erre van szüksége. A teljes blogoldal -maradok a pénzemnél – itt.
Scroll to Top