Hőszivattyú Esté Credit

Ipari felületfűtés

Az ipari felületfűtés

maximális helykihasználást tesz lehetővé, ezzel tökéletes megoldást nyújt nagy felületek energiahatékony felfűtésére. Mivel a padlófűtés a hőszivattyú legjobb barátja, így ezek kombinált megoldásával valóban energiatakarékos fűtési megoldást tudunk nyújtani a megrendelőinknek.
Előnye még a felületfűtésnek a hőlégbefúvókkal szemben, hogy nem keveri a levegőt, így olyan helyeken, ahol az ipari technológiából adódóan sok a szálló por, könnyebb például a takarítás…
Részletes cikk az „Építési megoldások” online felületén olvasható.

A kiegyensúlyozott hőmérséklet leadás lehetővé teszi a felület fűtését még nagy helyiségmagasságoknál is.
Az ipari épületek energiahatékony fűtési rendszert igényelnek. Ezért például új gyártócsarnokok vagy logisztikai központok építésekor egyre inkább az ipari felületfűtési rendszereket használják az energiahatékony hőátadás érdekében.

Ipari felületfűtés padlófűtés

Ezeket közvetlenül a kereskedelmi és ipari épületek betonpadlójába építik be, így az értékes teremterület teljes egészében rendelkezésre áll.
Az ipari felületfűtés gazdaságos és funkcionális fűtési rendszert kínál. Az ipari felületfűtési rendszer külön előnye az alacsony előremenő hőmérséklet miatti magas energiahatékonyság, így különösen gazdaságos ipari hőszivattyú használata esetén.
A sugárzó hőt egyenletesen szállítja az emberek munkahelyére vagy lakóterületére. A levegő és a por turbulenciája, valamint a szennyezőanyag-koncentráció minimálisra csökken.

Hogy készül az ipari felületfűtés?

Ipari felületfűtés – padlófűtés:

A műanyag fűtőcsövek már a betonpadló építési szakaszban a betonozási munkák előtt rögzítésre kerülnek a betonrész meglévő merevítő szőnyegeire. Mivel a szerkezeti követelményektől függően a távtartók, betonedények és egyéb beépítések változóan vannak kijelölve, a fűtési csövek helyszíni fektetése a bevált módszer. Ehhez olyan rögzítési rendszerre van szükség, amely lehetővé teszi a műanyag csövek gyors, egyszerű és univerzális rögzítését a vasaláshoz.

Az ipari padlófűtés előnyei

A hagyományos légfűtéshez képest a felületi rendszerek sugárzó hőjüknek köszönhetően munkavégzést elősegítő környezetet biztosítanak, különösen a nagy és magas ipari csarnokokban. 
A padlófűtés az egyenletes hőáramlással alulról felfelé a leghatékonyabb megoldás.

Ipari padlófűtés

A növekvő sugárzó hő miatt a talajközeli zónákban a legmagasabb a hőmérséklet. Ezáltal nemcsak a dolgozók egyenletesen melegen megvilágítva vannak, hanem minimalizálják a konvektív fűtésű levegő felhalmozódását a nem használt mennyezeti területen. A felületfűtési rendszerek másik sajátos előnye: A konvektorokkal ellentétben a sugárzó hő azt jelenti, hogy alig kavar a por a helyiségben. Ez különösen előnyös az ipari termelésben.

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Az építkezések során előfordulhat, hogy „nem éri meg” ipari felületfűtést alkalmazni. Ekkor jöhet számításba – és tökéletes megoldás lehet a hűtési lehetőség miatt – az ipari hőlégbefúvók alkalmazása. Erre tökéletes példa a zsámbéki Alex Bútor csarnok fűtése.

Scroll to Top