Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú fűtés-hűtés

KOMPLEX MEGOLDÁSOK

Ismét tökéletesen összeállított programmal várta a MÉGSZ a Lurdy házba az épületgépészeti megoldásokat minőségi szinten alkalmazni akaró és tudó szakembereket. A korai kezdés ellenére sokan jöttek a szakmából meghallgatni az előadásokat. Szó volt a rendezvényen japán hőszivattyúról, kéményekről, energiatakarékos szellőzőkről, bojlerekről …

Komplex és energiatudatos épületgépészeti rendszerek 2019

A MÉGSZ (Magyar Épületgépészek Szövetsége) szakmai rendezvénye épületgépészeknek címmel várta az érdeklődő tervezőket, kivitelezőket Budapesten a Lurdy házba, 2019. február 27-én.

Elsőként a ELCO Trigon XXL kazánokat ismerhettük meg, amit nem véletlenül „egy igazi ipari kuriózum”-ként mutatott be a forgalmazó. Rendkívül praktikus moduláris felépítés, könnyű szerelhetőség és óriási összteljesítménnyel rendelkező gázkazánokról hallottunk.

Bennünket természetesen a hőszivattyú érdelkelt a legjobban, ezek közül most a Baxi splites és monoblokkos hőszivattyú családot mutatta be az előadó.

Ezután a Schiedel kémények különféle változatait ismertették. A fő kérdés az volt, hogy kell-e kémény a mai modern házakhoz, ahol várhatóan túlnyomó többségben a hőszivattyúk látják el a fűtés – hűtés – HMV készítés szerepét. MInt az előadásból kiderült, még hosszú ideig szükség lesz kéményekre, még akkor is, ha „csupán” optikai szerepet kapnak a valódi tűzzel égő kandallók, amelynek melegére, fényére ma is vágynak az emberek.

Hővisszanyerő szellőzés

A következő előadó az Az energiatakarékos szellőzés a modern épület alapvető része címmel tartott ismertetőjében a hővisszanyerős szellőzés mellett a „sima” gravitációs szellőzés szükségességét hangsúlyozta, mert a rendkívül jó hőszigetelés hátránya a kiváló légzárás.

A Hajdu kazánokról, bojlerekről, tartályokról és hőszivattyús bojlerekről kimerítő ismertetőt hallottunk a gyári képviselőtől.

A Flamkó után (Komplex hőközponti megoldások egy kézből) a Wavin mutatta be az Intelligens felületfűtés, -hűtés rendszerét mutatta be.

Ebéd után Gyárfás Attila a MÉGSZ ügyvezető elnöke adott Tájékoztatót az MBSZ 2018-as hatályba lépett változásairól.

Egy sikeres nap után új ismeretekkel távozott a szép számú gépésztársaság 🙂

A Magyar Épületgépészek Szövetségének egész napos rendezvénye épületgépész-tervezőknek, kivitelezőknek, üzemeltetőknek februárban és márciusban 6 városban: Debrecen, Pécs, Szeged, Budapest, Veszprém, Kecskemét. Itt most Budapest, 2019. február 17. Lurdy Ház (Könyves Kálmán krt. 12-14. I. em.)

Kérdése van? Vegye fel velünk a kapcsolatot.

Scroll to Top