Esté Credit

Cégünk

Cégünkről: az ESTÉ-Credit Side Kft. hőszivattyúk és napkollektorok forgalmazását végzi fő tevékenységként, emellett nagyon sok kisebb-nagyobb cégnek végez teljeskörű könyvelési feladatokat.

Előzmény: az építőiparban eltöltött 45 év utolsó harmadában, a hőszivattyúk forgalmazása több mint 15 éve tart. És 10 éve már azt is tudjuk, miért jó a hőszivattyú!

Cégünk: Fő tevékenység

Hőszivattyúval több mint 35 évvel ezelőtt találkoztunk. Egy győri vállalatigazgató nagyméretű, több generációnak otthont adó családi lakóházat építtetett velünk (akkor még GMK kereteken belül). A munkákat generálban vállaltuk, így az épületgépészeti munkákkal is megbízott bennünket. Már akkor is Szendi Tibor volt, aki a gépészeti munkákat készítette (ma is Ő az, aki Győr környékén az általunk értékesített  hőszivattyúkat beszereli).

Komplett kiviteli terveket kaptunk egy – a ház pincetömbje alatt és mellett kialakított rézsüre fektetett talaj kollektoros hőszivattyús rendszerről. 
Ez volt az első hőszivattyús munkánk, amit sokáig nem követett újabb, pedig mind a mai napig működő a rendszer a több mint 300 négyzetméteres háznál.

Hőszivattyúk és mi, a XXI. században

Hosszú építőipari generálkivitelezői munka után az építőanyag kereskedelemben találtunk új utat. Előbb laminált parkettát forgalmaztunk, majd jött a 

HŐSZIVATTYÚ

Elsőként egy svéd cég (Energia Spar Bolaget) split rendszerű hőszivattyúival kerültünk kapcsolatba. 
Csak azért nem gondolunk rá keserű szájízzel, mert megtanultuk a hőszivattyús alapokat. Néha keserves volt, de ma már nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy az általunk forgalmazott hőszivattyúkat tökéletesen ismerjük. 

Következő márka már vállaltan kínai termék volt, a RIFENG hőszivattyú (innen a honlap neve is: www.rifeng-hoszivattyu.hu )
Mivel a Rifeng cég (Ázsia egyik legnagyobb színesfém feldolgozó vállalat óriása) számára csak rövid kitérő volt a hőszivattyú forgalmazása, új beszállító után kellett néznünk.

A HISEER hőszivattyúkban már megtaláltunk mindent, ami a kiváló hőszivattyúkat jellemzi: precíz összeszerelés, magas COP érték, nagy választék (mind fajta, mind teljesítmény terén) és megbízható háttér. Csak a magyar piacon drága!
A Hiseer ma már ritkán, de még mindig talál nálunk vevőket, elsősorban azok veszik, akik már kapcsolatba kerültek a márkával, és az új házukba is ezt kérték. (Cégünkről többen megjegyezték, hogy nálunk nincs lehetetlen, mindent a Vevőkért!)

Mivel a Hiseer hőszivattyút drágállta a felvevő piac, jártuk Európa vásárvárosait, és így találkoztunk a kínai MEETING gyár kereskedelmi igazgatójával, Steven Hoo Úrral. A közel 10 éves szakmai és ma már baráti kapcsolat nap köszönhetően mindenkor a legmagasabb műszaki tartalmat kínálta, amikor valakinek olyan hőszivattyú kellett, ami éppen – még – nem volt a kínálatunkban.

A Meeting hőszivattyúkkal megérkezett egy rendkívül bő választék a magyar hőszivattyú piacra. levegő-víz, víz-víz, és medence hőszivattyúk 3-tól 100 kW-ig, többféle kialakításban. És az árak bőven kárpótolták a vevőket, hiszen azért kevesebbet tudott a Meeting hőszivattyú, mint a Hiseer.
De rendkívül megbízható, alacsony szervizköltségű, agyon üthetetlen gépet kaptunk.

Természetesen az évenkénti karbantartást igényelte a gép, de alig-alig hibásodott meg. A többezer eladott hőszivattyú közül talán ha tízzel volt komolyabb probléma, de visszanézve a gépek történetét, minden esetben hiányzott a garanciális felülvizsgálat!

Cégünk sikertörténete: a CHOFU hőszivattyúhoz

kapcsolódik.

A japán gyártó ajánlására az európai dealer megkeresett bennünket, és felajánlotta a CHOFU hőszivattyúk magyarországi kizárólagos forgalmazásának lehetőségét.

Így kerültünk kapcsolatba a 100%-ban japán termékhez, amelynek nem csak valamennyi alkatrésze japán, de a teljes gyártási folyamat is japánban történik. 

A minőségről talán az egyedülálló gyári garancia árul el a legtöbbet: amennyiben a hőszivattyú hidraulikai rendszere meghibásodik a garancia ideje alatt (jelenleg 3 év), akkor nem javítjuk, hanem cseréljük a gépet. Ilyet más nem kínál.

Folytatjuk a cég és a forgalmazott márkák ismertetését…

Scroll to Top