Hőszivattyú Esté Credit

Hőszivattyú ESTÉ-Credit Side Kft

Hőszivattyú ESTÉ-Credit Side Kft.

Több mint 15 éve foglalkozunk hőszivattyúk forgalmazásával és telepítésével.
A magyar piac egyik vezető forgalmazójaként széles választékot kínálunk lakossági inverteres és ipari ON/OFF rendszerű hőszivattyúból, különböző teljesítmény- és árkategóriákban. Kínálatunkban megtalálhatóak a japán Chofu, és a vezető kínai  márkájú Power World fűtő-hűtő berendezések..

Vállaljuk a hőszivattyúk telepítését, szakképzett és tapasztalt szerződött szakemberek közreműködésével. Természetesen a karbantartását is, hogy azok hosszú évekig hatékonyan működjenek.
Honlapunkon részletes információkat találhat a hőszivattyúkról, a telepítésről és a karbantartásról. A honlapon lehetőség van árajánlat kérésére is.
Kiváló minőséget és professzionális szolgáltatásokat kínálunk:
Hogyan készítsünk tökéletesen működő hőszivattyús rendszert?

Az ESTÉ-Credit Side Kft bőséges információt ad, ha hőszivattyú vásárlása, telepítése előtt áll.

Jelenleg a csúcs kategóriás japán Chofu inverteres – lakossági – hőszivattyút forgalmazzuk. Emellett a lakossági és ipari – kereskedelmi teljesítményű Power World hőszivattyúkat kínáljuk, akár komplett kivitelezéssel.

Hőszivattyú típusok

Milyen típusú hőszivattyút érdemes telepíteni?
A megújuló energiát hasznosító berendezések telepítése – alacsonyabb rezsi számla mellett – jelentős szén-dioxid-megtakarítást is eredményezhet. Illetve elősegíti az építési előírások betartását. A hőszivattyúknak két leggyakoribb típusa van: levegőforrás és föld forrás, de melyiket érdemes telepíteni és miért?

Sokszor felmerülő kérdés: melyik típust válasszam?
Az interneten rengeteg leírás található, ám konkrét példát, vagy összehasonlítást kevesen mutatnak be. Itt olvashat egy korrekt, de több szempontból körbejárt és vizsgált (igaz a könnyebb érthetőség kedvéért leegyszerűsített) összehasonlítást. Végigolvasva az oldalt, könnyebb lesz dönteni. Monoblokkos levegő-víz, geotermikus víz-víz, vagy talajkollektoros, esetleg talaj szondás hőszivattyút telepítsenek. Bármelyiket is választják, biztosan hozzájárulnak a bolygónk védelméhez!
Mi viszont kizárólag monoblokkos levegős hőszivattyúkat tartunk raktáron, a többi típust kizárólag rendelésre szállítjuk.

Mi az a hőszivattyú? Hova, kinek ajánlható ez a fűtés - hűtés megoldás?

Megújuló energia és függetlenedés az energiaszolgáltatóktól

Ma már nem elérhetetlen cél az energia szolgáltatóktól való függetlenedés. Kell hozzá egy gazdaságos üzemű hőszivattyú, ami nem csak fűt, melegvizet készít, de a hűtés is opciós lehetőség.
Kell még PUFFER TARTÁLY, hőszivattyúhoz méretezett HŐCSERÉLŐ, egy pontosan méretezett NAPELEM rendszer , és a melegvizet az év nagy részében biztosító NAPKOLLEKTOR. Ezeket egy rendszerbe integrálva lehet függetlenedni az energiaszolgáltatóktól!

PW-komplett energetikai rendszer

Érdekes levélváltás és kérdés érkezett a napokban:
Gépészeti felújítás során
 hány év megtérüléssel kell számolni hőszivattyús rendszer beépítése esetén?

Miért ajánljuk elsősorban a monoblokkos levegő-víz hőszivattyús fűtést, hűtést? 6 okunk is van rá:

1.) A gondosan telepített rendszer felezheti az energiaszámlát. Az egyre drágább gáz helyett, a jóval olcsóbb fűtéssel sokat spórolhat.
2.) Gyorsan – egy nap alatt – telepíthető. Elmarad a kút fúrás, nem kell felásni a kertet, ezért lényegesen olcsóbb a víz-vizes rendszereknél.
3.) Könnyen kapcsolható a hagyományos fűtési rendszerekre. Akár hagyományos gázkazán, olaj- szén- vagy pelletfűtés, vízteres kandalló vagy cserépkályha.
4.) Szélsőséges időjárási  körülmények  között is alkalmazható. A korszerű technológiával, megbízható gyártók által fejlesztett hőszivattyú -30 és + 45 ºC között működik (Chofu esetén).
5.) Nem kell gázkémény, gázterv, gázkazán, gázbekötés. Nem robban fel, nem kell félni a szénmonoxid mérgezéstől, olcsó a karbantartása, üzemeltetése.
6.) És mert olcsóbb a beruházási költsége. Energiatakarékos: fűt a gáz kazán, hűt a klíma berendezés, melegvizet készít a bojler helyett gazdaságosan. Közben vigyáz Önre, a családjára és a környezetére!

Forgalmazott monoblokkos hőszivattyúk

CHOFU. Made in Japán! Inverteres, rendkívül csendes és mindig jó helyre kerül. Hőszivattyú, amely -30 °C-ban is képes 54 °C-os fűtővizet készíteni! Mellette a POWER WORLD rendkívül széles választékával, csendes megbízható és vásárlóbarát árával tűnik ki.

Monoblokkos hőszivattyú szerelési vázlata

Figyelem! A hőszivattyú beépítési vázlatok útmutatót biztosítanak a fűtési-hűtési rendszerek kialakításához, de nem helyettesítik az épületgépész tervező munkáját!
A kivitelezéskor figyelembe kell venni a gyári utasításokat, a gyakorlati tapasztalatokat és a Magyarországon érvényes hatósági előírásokat. Különös tekintettel az elektromos kapcsolások kialakítása folyamán!
További tervezési segédlet a képre kattintva, és itt.

Hőszivattyús rendszer szerelési vázlat

Mennyibe kerül?

  • Mennyibe kerül a hőszivattyús fűtés?
  • Mennyit fizetek a telepítéséért?
  • Mennyi ideig tart a beépítési munka?

Hőszivattyús tarifa

Az energia válság idején nem mindegy, mennyi a havi rezsi. Szerencsére a Hőszivattyús tarifa még mindig elérhető

Fagyálló folyadék

Monoblokkos hőszivattyúnál kötelező a fagyálló folyadék használata. A gyártók a Westech fagyállót ajánlják: